-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Hoiskon koululaiset pääsivät kurkistamaan aidan toiselle puolelle

Kaikkihan me tiedämme, että lapset ovat uteliaita, ja niinpä Hoiskon koulullakin koululaisia on aina kiinnostanut kovasti kaikki, mitä löytyy aidan toiselta puolelta – sieltä, mihin ei ole lupa mennä.

Koulun talonmies Timo Halla-aho auttoi jokaista lasta vuorollaan osallistumaan majan rakentamiseen.

Nyt sinne päästiin kurkistamaan luvan kanssa, sillä koko koulun väki pääsi tutustumaan Hoisko CLT:n tehtaaseen ja sen toimintaan. Kierros päättyi huikeaan yllätykseen, josta riittää iloa vielä pitkään!
Hoiskon koulussa on tehty jo vuosia pitkäjänteistä työtä yritteliäisyyden sekä yrittäjyyden eteen.

MAINOS

– Hoisko CLT on meidän kummiyrityksemme, jonka kanssa toteutamme yhteistyötä eri tavoin, kertoo opettaja Anne Kantola.

Kummiyrityksessä oppilaat pääsivät ensin toimistorakennukseen, missä projektipäällikkö Maarit Liikala kertoi mitä tehtaalla oikein tehdään. – Teemme CLT -elementtejä, jotka ovat täyttä puuta mihin tahansa rakentamiseen.

– Käytämme suomalaista puuta, joka on maailman parasta koska se kasvaa niin hitaasti. Aina kun puu kaadetaan, sen tilalle istutetaan uusi, Maarit sanoi. – Kyseessä onkin ympäristöystävällinen raaka-aine.
Lapsilla oli mahdollisuus myös kysyä ja kysymyksiä satelikin laidasta laitaan. Kiinnostavaa oli kuulla, miksi CLT -levy ei pala, vaikka puu palaakin?

Liimahallissa koululaiset näkivät, miten puusta tehdään vieläkin vahvempaa levyä.

Liimahallissa nähtiin miten CLT -levyä syntyy ja sen jälkeen vuorossa olikin vierailun jännittävin osuus. Erikoistyöstöhallissa olikin yllättäen myös pikkuinen mökki, vähän vielä keskeneräinen. Jokainen oppilas pääsi omalla vuorollaan koulun talonmiehen Timo Halla-ahon valvonnassa rakentamaan mökkiä vähän eteenpäin.

Näin mökki valmistuikin pikkuhiljaa yhä valmiimmaksi ja ihme ja kumma – vierailupäivän jälkeen se siirrettiin Hoiskon koulun pihalle, oppilaiden valitsemaan paikkaan!

Näin lapset saavat itse olla rakentamassa majan loppuun saakka ja Hoisko CLT:n puolelta toivotaan, että maja korvaisi lapsille hiukan sitä harmistusta, että sinne aidan toiselle puolen ei saa mennä leikkimään!

– Nyt kaikkien oppilaiden pitää alkaa suunnitella, minkä värinen katto ja seinät sekä nurkkalaudat majaan tulee. Ehdotuksista äänestetään ja voittajat saavat palkinnoksi laittamani toiveaterian, Timo lupasi!

Maja rakennetaan loppuun koulun pihalla ja se toivottavasti on jatkossa se koulun pihan kiinnostavin leikkipaikka!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät