0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Käpälämäen lapsilla on nyt traktoreita vaikka marssille saakka!

Käpälämäen päiväkoti Lehtimäellä on nyt paikka, jossa traktoreita löytyy joka kokoluokasta ja moneen eri menoon niin monta, että vaikka traktorimarssin järjestäisi!

Traktorit tuotiin Käpälämäen päiväkodille komeasti traktorin vetämällä lavetilla!

Traktorien mittava määrä johtuu siitä, että perjantaiaamuna niitä tuotiin päiväkodille ison traktorin vetämänä lavettikuorma!

MAINOS

Nyt Lehtimäen lapset pääsevät takulla leikkimään leikkejä, jossa ajellaan traktorilla!

– Maaseudun tulevaisuus ja elinvoima on lapsissa, toteaa Vuokko Yli-Kesäniemi Lehtimäen MTK paikallisyhdistyksestä ja kertoo, että asiaa mietittiin taannoin paikallisyhdistyksessä.

– Olemme myös sitä mieltä, että maaseutu on lapselle paras paikka kasvaa, mistä syystä maaseutu on pidettävä elinvoimaisena tulevaisuuteenkin.

Pikkutraktoreissa löytyy värejä ja malleja joka makuun.

Tämän pohdiskelun myötä Lehtimäen MTK paikallisyhdistyksessä virisi ajatus, että päiväkodin lapset tarvitsevat traktoreita leikkeihinsä.

Ne ovat maaseudulle elintärkeintä laitteita ja ehkäpä niiden myötä joku lapsi saa kipinän, että traktorilla voisi pellolla ajella isonakin.

Ajatus sai vastakaikua muissa lehtimäkeläisissä yrityksissä, jotka lähtivät innolla sponsoroimaan hanketta.

Traktoreita sponsoroivat Lehtimäen Osuuspankki, Lehtimäen Sähkö, Tmi Janne Rantala, Hotsteel Oy sekä Kuljetus ja konetyöt Rantala.

Kun pikkutraktorit purettiin lavetilta, niille löytyi heti käyttäjiä!

Lehtimäen Osuuspankin toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala totesi traktorien luovutustilaisuudessa, että oli itsestään selvää että pankki halusi olla asiassa mukana.

– Paikallisena pankkina haluamme olla mukana hyvissä ideoissa, joten kannattaa aina rohkeasti kysyä, Haapala kannusti.

Käpälämäen päiväkodissa lahjoitushetken lähestyessä oli arvatenkin jännitystä ilmassa.

Kun Jouko Ahon ajaman ison traktorin vetämä lavetti saapui pihaan täynnä pieniä traktoreita, levisivät monet silmät suuriksi. Eipä tarvitse jatkossa epäillä, etteikö pienet hiekkalaatikolle sopivat traktorit kuin isot, poljettavat Valtratkin pääse päiväkodilla kovaan käyttöön!

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät