-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Niemelän visioille ja työlle tunnustus

Vimpelin Yrittäjät ry:n hallitus on myöntänyt Vuoden yritys -tunnustuksen Lakis Oy:lle. Maakunnan- ja maankuulukin laskettelukeskus on ollut huhtikuusta 2016 lähtien yrittäjä Jouni Niemelän vetovastuussa. Vimpelin Vuoden yritys julkaistiin lauantai-iltana Vimpelin Yrittäjien pikkujouluissa Tilausravintola Lakeavaarassa.

Vimpelin Yrittäjät ry:n hallitus huomioi valintaperusteissaan Niemelän uudistaneen merkittävällä tavalla rinnekeskuksen toimintaa jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana. Yrittäjäyhdistyksen hallitus toteaa perusteluissaan, että yksikin matkailualan toimija pystyy saamaan aikaan asioita monen edestä.

Näkyviä toimia

MAINOS

Jouni Niemelällä on vankka yrittäjätausta. Hän kertoo, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta oman yrittäjätaipaleen alkamisesta. Yrittäjän uransa hän aloitti koneurakoinnilla ja maataloudessa. Sittemmin mukaan tulivat kuljetusliike ja matkatoimisto. Matkatoimisto on toiminut Niemelän mukaan hiljaisemmin pari viime vuotta.

Toukokuussa 2016 toteutetun Lakiksen omistajavaihdoksen jälkeen rinnekeskuksella on laitettu sananmukaisesti tuulemaan. Ensin laajennettiin Välilaskua eli rinneravintolaa. Ensimmäisen laskettelukauden jälkeen rakennettiin frisbeegolf- ja minigolf-radat: Läheinen karavaanareiden leirintäalue on vuokrattu Lakiksen käyttöön. Puustoa on harvennettu ja valolinjojen ympäristöä siistitty. Uudelle lisärakennukselle tehtiin kehikko ja nostettiin Niemelän ostama, Lakeaharjun huipulla olleen säätutkan kupoli paikalleen. Suksivuokraamon eteen on kaivettu monttu, jonka käyttötarkoitusta Niemelä vielä kehittelee.
– Siihen voi tulla virkistäytymisallas. Tulevaisuudessa Lakiksen rinnepohjaa tasataan, jos vaikka saataisiin alamäkipyöräilyä siihen.

Kesällä vesillä

Jouni Niemelä on ollut Lakiksen ruorissa 2,5 vuoden ajan.
– Kun joka päivä jaksaa tehdä jotakin, se palkitsee. Jos ei muuten, niin on silmille erilaista. Täällä saa aina näkyvää aikaan.

Hän kertoo tekevänsä aika paljon yksin töitä, mutta saavansa apua aina tarvittaessa.

Jouni Niemelä on vastannut viime kesästä lähtien Lappajärvellä liikennöivästä m/s Veannettaresta. Hän kertoo keskustelleensa asiasta aiemmin kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemen kanssa.
– Lehtiniemi soitti minulle Veannettaresta ja antoi jopa viikon miettimisaikaa. Kun minä olen tällainen hätähousu, löin asian lukkoon saman tien. Teimme kaiken lisäksi vielä viiden vuoden sopimuksen. Kausi meni veneellä tosi hyvin, kävijöitä oli 1 994.

Veannetarta ohjasi viime kesänä Jouko Laakso. Niemelän suunnitelmissa on hankkia Veannettaren ohjaamiseen tarvittava pätevyys.

Tänä vuonna Vimpelin Vuoden yrityksen yrittäjä ei ole ehtinyt paljonkaan levätä laakereillaan. Unkarissa pidetyissä formulakisoissa hän ehti käydä. Niemelä naurahtaa, että ei ole ollut tarvetta lomailulle, kun on ollut hyvä tatsi päällä.

Kävijämäärä nousuun

Lakiksen rinteillä lasketteli viime laskettelukaudella noin 30 000 ihmistä. Kaksi viime kautta Lakiksella on menty 30 prosentin kasvu-uralla. Kävijät tulevat Niemelän mukaan Vimpelistä katsottuna 150 kilometrin säteeltä: Vaasasta, Mustasaaresta, Pietarsaaresta, Kokkolasta, Virroilta, Jyväskylästä Lapualta ja Seinäjoelta. Lisäksi laskettelemassa käy satunnaisesti vimpeliläisiä.
– 40 prosenttia hiihtolomaviikkojen kävijöistä tulee rannikkoseudulta.

Lakiksella on valmistauduttu tulevaan kauteen. Esimerkiksi hissien lakisääteinen vuositarkastus on suoritettu ja lastenhissiin on asennettu moottorisuojat.

Jouni Niemelä haluaa olla mukana kehittämässä Lakeaharjun aluetta sekä järviseutulaista matkailua. Häneltä löytyy useita kehittämisideoita. Lakiksen alueelle pitäisi saada yksi opastetaulu, johon koottaisiin kaikki alueen tarjonta. Niemelä haluaisi myös katuvalaistuksen Serpentiinitielle, jonka liikennemäärä on suuri. Mäkistä, mutkaista ja kapeaa tietä käyttävät talviaikaankin niin mökkiläiset, lenkkeilijät, geokätköilijät kuin Tilausravintola Lakeavaarankin asiakkaat. Läpiajoakin on.
– Valaistus olisi hyvä saada turvallisuusnäkökohtien takia.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät