-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven Joulunavaus ja Black Friday laittavat liikennejärjestelytkin uusiksi!

Alajärvellä yrittäjien Joulunavaus on aina saanut kansan liikkeelle. Nyt, kun kautta maailman suosituksi kauppapäiväksi hurjine tarjouksineen noussut Black Friday rävähtää vielä samaan aikaan, niin perjantaina illansuussa 23.11. menevät liikennejärjestelytkin uusiksi!

Näin tapahtuu, sillä kauppakatu suljetaan autoliikenteeltä Kauppakadun ja Keskuskadun välisestä risteyksestä kauppakadun ja Sairaalantien risteykseen saakka. Katu suljetaan kello 15-19 väliseksi ajaksi, jotta autojen pysäköinti ja ihmisten liikkuminen koko tapahtuma-alueella on aikaisempaa turvallisempaa ja helpompaa.

MAINOS

Joulunavauksesta ja Black Fridaysta onkin odotettavissa nyt todella mittava ja mieliinpainuva tapahtuma, sillä kaupan kehittämisryhmä tekee nyt tapahtumassa vahvaa yhteistyötä Jamin kanssa.

Ohjelma käynnistyy jo puolilta päivin, kun Kauppakadulla entisissä Ruokakahvion tiloissa Infoa vastapäätä aukeaa joulukuusen koristelukilpailu! Kuusia voi kurkkia ikkunoista jo vähän aiemminkin, mutta tolloin 23.11. perjantaina pääsee sisälle tutkimaan kuusia tarkemmin.

Kisa on suunnattu paikkakunnan yrittäjille, jotka voivat tuoda kuusensa paikalle keskiviikkona kello 12-14 tai torstaina kello 16-19 joko valmiiksi koristeltuna tai koristella sen paikan päällä. Opettaja Maija Viljanmaa Jamilta kertoo, että toive on yritysten tekevän kuusesta itsensä näköisen ja yleisö saa sitten perjantaina arvata, mikä kuusi kuuluu kellekin!

Kaikkien arvailuihin osallistuneiden kesken arvotaan tuotepaketti Palotorin joulunavauksessa. Kuuset jäävät tiloihin ohikulkijoiden ihasteltavaksi vielä joulunavauksen jälkeenkin.

Paavolantorilla avautuu kello 12 kaikille lapsille ja lapsenmielisille paikka, missä he pääsevät piirtämään oman tonttuoven! Vuosi sitten hitiksi nousseita tonttuovia varten paikalle on varattu materiaalia ja merkonomiopiskelija Minna Heikkinen kertoo, että pistettä ovat hoitamassa Jamin opiskelijat.

Palotorilla joulupukki -selfiet!

Palotorilla on luvassa perinteinen joulunavausohjelma iltapäivän alkaessa hämärtää noin kello 16.30 eteenpäin. Tarjolla on jouluista musiikkia ja joulupukki, joka kiertää Alajärven kauppoja jo iltapäivästä saakka, saapuu Palotorille ihan sitä varten että voi tavata lapsia ja halukkaat voivat ottaa selfieitä yhdessä pukin kanssa!

Pukin lisäksi paikalla on myös Jamilta lainaan saatu poni, joka mielellään on mukana kuvissa yhdessä lasten ja joulupukin kanssa!

Kello 17.30 nähdään Hoiskon koulun tonttukulkue ja kerrotaan, mitkä yritykset olivat joulukuusien takana. Samalla arvotaan tuotepalkinto arvanneiden kesken.

Joulunavauspuheen pitää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Joensuu ja jouluvalojen syttymisen jälkeen nähdään ilotulitus!

Joulunavauksen ja Black Fridayn tunnelmia pääsee näkemään livenä myös sosiaalisen median kautta, koska Jamin merkonomiopiskelijoiden sometiimi Mikko Viitasaari, Sofia Murtoniemi ja Iida Mäkelä ottavat matkaansa Japon koululle lahjoittaman kännykän ja vierailevat Alajärven kauppaliikkeissä kuvaamassa tunnelmaa.

Lähetystä pääsee seuraamaan kaupankeskus -sivuston kautta Facebookissa. Kuvaavat nuoret tunnistaa Jamin #sometiimi huppareista.

Opiskelijoilta apuja!

Uutta kännykkää tai tietokonetta kaipaavilla on tapahtumassa hieno tilaisuus saada uudet laitteet toimintakuntoon asennettuina, kävipä ostoksilla sitten Euronicsillä tai Veikon Koneessa.

Datanomiopiskelijat nimittäin ovat kello 12 eteenpäin molemmissa liikkeissä valmiina laittamassa puhelimet ja tietokoneet toimintakuntoon.

Joulunavauksen ilotulituksen jälkeen asiakkaiden kannattaa viimeistään rynnätä paikkakunnan kauppaliikkeisiin, sillä Black Fridayn myötä kaupoissa on niin hurjia tarjouksia, että kaikkia ei etukäteen edes kerrota!

Muodin Top-Pisteen kauppias Heidi Keijonen kertoo, että Alajärven liikkeistä löytyy Black Fridayssa ja joulunavauksessa monenlaista tarjousta ja tarjoiluja glögistä puuroon. kannattaakin aloittaa vaikka joululahjaostokset samantien, sillä niin hyviä tarjouksia kuin tuolloin, ei usein tule vastaan!

Kaupat ovat avoinna kello 20 saakka ja viimeisten parin tunnin aikana on saatavilla myös pakkauspalvelua useissa liikkeissä jamin opiskelijoiden toimesta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät