-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Luoma-aho on vuoden eteläpohjalainen kylä

Könnin kylätalolla Ilmajoella pidettiin lauantaina Eteläpohjalaiset Kylät ry:n syyskokous ja kyläseminaari.

Päivä aloitettiin ruokailulla ja seminaarin alkajaisiksi esiintyi Elonkerjuun solisti Osku Ketola, säestäjänä Joni Teirikangas. Vuoden kylänä palkittiin Alajärven Luoma-aho.

Monipuolisesti aktiivisen kylän palkitsemisen perusteeksi löytyy sinnikkyyttä, kaikenikäisten kyläläisten osallistamista ja laaja-alaista yhteistyötä kaupungin, seurakunnan ja muiden paikallisten ja alueellisten toimijoiden kanssa.

MAINOS

Palkinnon saajan puolesta piti kiitospuheen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Rajala.

Voittajien on helppo hymyillä!

EPK:n puheenjohtaja Heikki Korkealaakso kertoi kylätoiminnan kuulumisia ja kertasi vuoden tapahtumia. Suurin ponnistus on mittavan hanketyön lisäksi ollut neljän maakunnallisen seminaarin järjestäminen.

Tulevaisuuden kylä – miten se tehdään -seminaarit keräsivät yli 200 osallistujaa Kauhajoella, Ilmajoella, Alavudella ja Kauhavalla.

Järjestöpäällikkö Jarmo Vesa esitteli Yhteisöjen yhdistystä ja Seinäjoen järjestötaloa.

Yhteisöjen yhdistyksessä on 62 sosiaali- ja terveysalan jäsenjärjestöä ja Järjestötalolla niistä on toimipaikka viidellätoista. EPK aikoo liittyä yhdistykseen ja vuokrata tukikohdan talolta vuodenvaihteen tietämillä.

Toukokuussa on luvassa mittava Järjestömarkkinat-kierros kahdeksalla hyvinvointikeskus-paikkakunnalla.

Kierroksella on mukana sosiaali- ja terveysalan järjestöjen lisäksi muun muassa MLL, Eläkeliitto, Vapepa ja tietenkin kylätoiminta. Kuntatiimeihin ja -tapahtumiin toivotaan mukaan kaikkia paikallisia järjestöjä ja yhdistyksiä sekä tietenkin kunnan edustusta.

EPK:n ensi vuoden toimintakertomukseen sisältyy myöskin valtakunnallisen paikalliskehittäjien tapaamisen, Lokaalin, järjestäminen elokuussa Kauhavalla. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä maakunnan Leader-toimijoiden kanssa.

Syyskokous hyväksyi talousarvion ja valitsi hallituksen jäsenet. Heikki Korkealaakso, Päivi Niemistö, Hannele Salmela ja Tarja Mäkiniemi valittiin varsinaisiksi jäseniksi uudelleen ja varajäsenistä Lotta Airila, Päivi Kultalahti ja Aulis Nuuja valittiin uudelleen, uutena varajäsenenä aloittaa Tuomo Keppo Seinäjoen Ylistarosta.

Päivi Kultalahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät