0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

eSports -osaamista Etelä-Pohjanmaalta kansainväliseen tapahtumaan

Jyväskylän yliopisto järjestää 21.-23. marraskuuta kansainvälisen Seminar on eSports, Exergaming, and Fantasy Leagues -konferenssin, eli suomennettuna seminaari e-urheilun, fantasialiigojen ja liikuntapelien tutkimuksesta.

Tarkoituksena on esitellä kansainväliselle yleisölle mitä eSports on, kuinka eSports -tapahtuma järjestetään ja kuinka tapahtumaa tulee markkinoida.

MAINOS

Tapahtuman pääpuhujina toimivat North Carolinan yliopiston apulaisprofessori Dr. Nick Taylor sekä Manchesterin yliopiston vanhempi luennoitsija Dr. Emma Stanmore.

Lisäksi tapahtumassa esitetään yleisölle keskiviikkona 21.11. kello 14 alkaen näytösotteluita, joihin kutsuttiin yhteensä neljä eri suomalaista eSports-organisaatiota ottelemaan toisiaan vastaan Counter-Strike: Global Offensivessa, eli CS:GO:ssa.

Yksi tapahtumaan kutsutuista organisaatioista on Etelä-Pohjanmaan eSports ry:n vetämä RPEAT eSports.

– RPEAT eSports kiinnitti ensimmäisen kerran huomiomme jo aiemmin laadukkaiden kotisivujen ja yhteistyökumppaneiden ansiosta. Heidän suorituksensa FEL:n haastajaliigassa pistivät allekirjoittaneen silmään ja halusimme tarjota heille mahdollisuuden päästä näyttämään osaamistaan myös NON-BYOC -ympäristössä, kommentoi Jesse ry:n puheenjohtaja Timo Pölkki.

Etelä-Pohjanmaan eSports ry:n puheenjohtaja Tommi Hallila kommentoi kutsua tapahtumaan innolla. – Olemme erittäin innostuneita kutsusta tällaiseen kansainväliseen konferenssiin. On hienoa todeta, että selkeästi olemme seurana tehneet asioita oikein. Varsinkin, kun Suomesta kutsun sai vain neljä organisaatiota.

Kansainväliseen konferenssiin kutsutuista seuroista yksi on Suomen suurimpiin eSports-organisaatioihin lukeutuva SuperJymy (Sotkamon Jymy). Kolme muuta tapahtumaan kutsuttua organisaatiota ovat nuoria, potentiaalisia ja kasvavia seuroja, ja tähän kategoriaan kuuluu myös RPEAT eSports.

Muut tapahtumaan kutsutut kasvavat organisaatiot ovat Turku Evolution sekä Jämsän Paintball CS:GO.

– Ennen kaikkea tämä on meidän nuorille pelaajille ainutlaatuinen tilaisuus. He pääsevät haastamaan Suomen kovimpia joukkueita miniturnauksessa ja näyttämään taitonsa, kommentoi Hallila. – Ja tottakai myös itse tapahtuman sisältö kiinnostaa, kuten se minkälaisia tutkimustuloksia on saatu viime vuosina eSportsista aikaan. Myös verkostoituminen on tärkeää.

Myös RPEAT eSportsin CS:GO edustusjoukkueen pelaajat odottavat tapahtumaa. – Lähden Jyväskylään odottavin fiiliksin. Mukava päästä kokemaan millaista on pelata Suomen yhtä kovinta tiimiä vastaan ja mahtava päästä pelaamaan NON-BYOC -turnaukseen.

– Odotan turnaukselta kovia yksilösuorituksia ja tasaista ja varmaa pelaamista koko RPEAT eSportsin joukkueelta, kommentoi RPEAT eSportsin CS:GO edustusjoukkueen alajärveläislähtöinen pelaaja Mikko ”Miklu” Viitasaari.

RPEAT eSports on helmikuussa 2017 perustettu kilpapelijoukkue. Joukkueen taustalle on perustettu toukokuussa 2017 Etelä-Pohjanmaan eSports ry niminen yhdistys.

Yhdistyksen tehtävänä on edistää elektronista urheilua Etelä-Pohjanmaalla, ehkäistä nuorten syrjäytymistä, antaa nuorille mielekästä tekemistä, tarjota pelaajille alusta kehittyä kilpapelaajana sekä levittää tietoa vastuullisesta pelaamisesta.

RPEAT eSports edustaa tällä hetkellä kahdessa eri pelissä: CS:GO:ssa sekä NHL19:ssa. CS:GO edustusjoukkue pelaa tällä hetkellä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, eli FEL-haastajaliigassa.

CS:GO edustusjoukkueen lisäksi RPEAT eSportsilla on myös akatemiajoukkue, jossa on nuoria 13-17 -vuotiaita nuoria pelaajia, joille RPEAT eSports tarjoaa alustan kehittyä kilpapelaajana.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät