-6.6 C
Alajärvi
perjantai 01.12.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven yläkoululla palattiin ajassa 150 vuoden taa

Alajärven yläkoululla järjestettiin viime viikolla monialainen oppimiskokonaisuus. Viikon aikana koulun kasit ja seiskat opiskelivat muunnellun lukujärjestyksen puitteissa aiheenaan 150 -vuotias Alajärvi.


7C -luokan oppilaat Janika Keränen, Oona Winter ja Julia Kytölä esittelivät Alajärvi 150 -leivoksia.

Teema tuotiin lähelle oppilaita eri oppiaineiden kautta ja viikko saikin oppilaiden keskuudessa suuren suosion, poikkesivathan oppitunnit paljon normaalista.

MAINOS

Äidinkielen tunneilla oppilaat tutkivat alajärveläistä nimistöä ja sukunimiensä historiaa, matematiikassa tutkittiin Alajärveä lukuina, liikunnassa oli vanhoja leikkejä ja pelejä ja uskonnontunnilla vierailtiin Alajärven kirkossa sekä hautausmaalla.

Historiantunnilla vierailtiin Alajärven kotiseutumuseolla Tuluutin makasiinissa ja biologiassa tutustuttiin Alajärven luonnonsuojelukohteisiin.

Kielissä käsiteltiin neljää aihetta, jotka olivat Alajärvi 150, Facts / Alajärvi 150, Sights / Alajärvi 150, Freetime / Alajärvi 150 sekä Businesses.

Taide- ja taitoaineissa taas leivottiin, katettiin ja koristeltiin kaupungin 150 -vuotisjuhla kolmessa tunnissa, juhlat myös juhlittiin ja sen jälkeen tietenkin siivottiin.

Puolet luokasta aina leipoi tarjolle Alajärvi 150 -leivokset ja toinen puoli huolehti koristelusta, kukka-asetelmien teosta, nimilapuista, kutsuista sekä kattamisesta.

Oppilaiden kanssa suunnitellut leivokset sisälsivät kuningatarhilloa ja täytteenä oli kerma-rahkaseos. Koristeen mustikat toivat leivokseen Alajärven vaakunan sinisen värin ja hopea vaakunasta näkyi 150 -numeroissa.

Pöytien kauniit kattaukset kukka-asetelmineen olivat oppilaiden tekemiä.

Kun tarjottavat oli saatu esille, käytiin pöytään ja kahvittelun lomassa pidettiin juhlapuhe. Puheesta hauskan teki se, että valmiiseen puheeseen lisättiin oppilaiden keksimät adjektiivit arpomalla.

– Tämä on ollut tosi kiva viikko, totesivat 7C -luokan oppilaat Julia Kytölä, Oona Winter ja Janika Keränen kuin yhdestä suusta.

Kaikkein mieliinpainuvimmiksi jutuiksi viikolta tytöt nostivat ehkä vähän yllättäenkin esille kotiseutumuseoon tutustumisen, missä Juhani Salo esitteli oppilaille museon esineistöä ja historiaa koko viikon ajan.

Toinen tosi kiintoisa juttu oli ollut liikuntatunti pallohallilla, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan vanhoja pihapelejä. Myös juhlat herkkuineen nousivat listalle viikon parhaista tapahtumista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät