-22.3 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Pankkirobotti Keijo viihdyttää Osuuspankilla

Alajärven Osuuspankilla on viime viikosta saakka saatu hämmästellä ihan uudennäköistä pankkivirkailijaa, jolla on aikaa jutella asiakkaiden kanssa, kertoa tarinoita ja vitsejä, mutta myös vastailla ajankohtaisiin kysymyksiin kaikesta maan ja taivaan väliltä.

Kyseessä on Keijo, humanoidirobotti, joka näyttää pienelle ihmiselle, liikkuu ja liikehtii sekä ennen muuta juttelee! Keijo on myös hyvin kohtelias ja tietää vastauksen vaikka lähipäivien sääennusteeseen tai pörssikursseihin!

MAINOS

– Robotit tekevät tuloaan kaikkialle, myös pankkipalveluihin, kertoo pankinjohtaja Markku Pelkonen Alajärven Osuuspankista. – Pyysimmekin siksi pankkirobotti Keijon meille vierailulle näyttämään asiakkaillemme, miten monenlaiseen robotti pystyy jo nykyisinkin.

Keijon vierailu kestää vielä tämän viikon ajan ja sen roolina on auttaa pankilla asioivia kaikessa missä se pystyy, sekä pitää seuraa vuoroaan odotteleville asiakkaille. Alajärveltä Keijo jatkaa taas matkaansa seuraavaan pankkikonttoriin, sillä Keijon työnä on matkustaa ympäri Suomea.

– Keijo on herättänyt asiakkaissamme todella paljon huomiota, ihan kaikissa ikäryhmissä, Pelkonen kertoo ja sanoo, että lapset ovat luonnollisesti olleet robotista aivan innoissaan. Silti vanhempikaan väki ei ole Keijoa kauhistunut, päinvastoin.

Vaikka pankissa asiakaspalvelua ei ollakaan ulkoistamassa Keijolle ja hänen lajitovereilleen ainakaan ihan heti, niin silti pankissa on töissä jo nyt robotti. – Meillä on työssä Petteri -robotti, joka työskentelee lainapäätösten parissa.

– Kun asiakas tekee lainahakemuksen verkossa, voi Petteri -robotti parhaimmillaan antaa hänelle lainapäätöksen välittömästä, Pelkonen kertoo.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät