Aisapari panostaa puoli miljoonaa kansainvälisiin Leader-hankkeisiin

Mainos[adrotate banner="3"]

Onko mielessäsi ajatus, miten omaa toimintaa voisi kehittää ja rikastaa kansainvälisten yhteyksien avulla? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus!

Aisapari ry on varannut Leader-ohjelmastaan puoli miljoonaa kansainvälisten hankkeiden toteuttamista varten. Kansainvälisyys voi olla osa isompaa tai pienempää kehittämisideaa.

MAINOS

Kansainvälisiin hankkeisiin varattu raha pidetään korvamerkittynä kevääseen 2019 saakka.

Nyt kannattaa miettiä oman toiminnan kansainvälistymisen tarpeita ja toiveita ja olla yhteydessä Aisaparin toimistolle, niin saat apua hankkeen suunnittelussa ja kansainvälisten kumppaneiden etsinnässä.

Kansainvälisyys tukena alueen kehittämisessä

Kansainvälistyminen on osa Aisaparin Merkki päällä 2020 -strategiaa. Kansainvälisyyden kautta tuetaan alueen elinvoimaisuutta, viihtyisyyttä ja lisätään asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia.

Hankkeella tulee olla paikallinen tarve ja sen tavoitteiden tulee tukea Aisaparin strategian toteuttamista. Hankkeen ideoinnin voi aloittaa vaikka seuraavilla kysymyksillä.

– Löytyykö elinkeinosi toimialan tai palvelun kehittämiseen hyviä malleja muualta Euroopasta tai onko jotain osaamista, jonka haluaisit tuoda tänne?

– Haluatko kylällesi eurooppalaisen ystävyyskylän tai yhdistyksellesi jotain uutta toimintaa yhdessä eurooppalaisen kumppanin kanssa?

– Mitä voitaisiin oppia muiden maiden energiatehokkuudesta, resurssiviisaudesta ja kulttuurimaisemien hoitamisesta?

– Mitä uutta kulttuuritoimintaan voisi tuoda eurooppalainen yhteistyökumppanuus?

– Miten kansainvälisyyden avulla nuoria voisi kannustaa mukaan järjestöjen toimintaan?

Jos kansainvälisyys kiinnostaa, ole yhteydessä Aisaparin toimistolle. Siellä autetaan eteenpäin kumppanin etsinnässä ja hankesuunnittelun eri vaiheissa.

Hankkeella tulee olla vähintään yksi kansainvälinen kumppani eurooppalaiselta Leader-ohjelma-alueelta.

Seuraavana vaiheena on hankkeen suunnittelu kansainvälisten hankekumppaneiden kanssa. Hankesuunnitteluun sitoutuminen vahvistetaan aiesopimuksella ja jätetään hankehakemus, jossa on selkeästi esitetty hankkeen yhteiset toimet ja paikalliset toimet ja solmitaan yhteistyösopimus hankekumppaneiden kanssa.

Aisaparin hallitus päättää rahoitettavat hankkeet. Hankehakemusten tulee olla jätettynä sähköisen asiointijärjestelmän eli Hyrrän kautta. Hakuajat ovat tammikuun loppu ja huhtikuun loppu vuonna 2019.

Rahoituspäätöksen saavuttua hankkeen toteutus voi alkaa. Omalla riskillä voi aloittaa jo hankkeen tullessa vireille. Hankkeen toteuttaminen: opi, oivalla, jaa ja verkostoidu! Hankkeen loputtua tehdään loppuraportit ja loppumaksatukset, mutta ei unohdeta syntyneitä kansainvälisiä yhteyksiä.

MAINOS
Edellinen artikkeliPankkirobotti Keijo viihdyttää Osuuspankilla
Seuraava artikkeliValio jakoi 12000 euroa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla