-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Valio jakoi 12000 euroa lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

Valio Akatemia® on valinnut stipendiaatit vuodelle 2019. Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueen nuorille urheilijoille on myönnetty 31 stipendiä yhteensä 12000 euron arvosta muun muassa retkeilyn, agilityn ja yleisurheilun tukemiseen.

Pesäpalloilija Henna Olli Lappajärveltä sai oman stipendinsä.

Valtakunnallisesti Valio Akatemia® jakaa lasten ja nuorten liikuntaharrastusten tukemiseen 303 stipendiä 136000 euron arvosta.

MAINOS

Mukana stipendiaatteja olivat valitsemassa ohjelman kummit jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen, jääkiekkoilija Roope Hintz sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Torstai-lehden jakelualueelta stipendit saivat Selma Saarinen, Evijärvi, yleisurheilu, Juho Järvinen, Karstula, yleisurheilu, Henna Olli, Lappajärvi, pesäpallo ja Soinin Tiikerit, lentopallo.

Ennätykselliset 3663 hakemusta

Hakemusten määrä kasvoi merkittävästi aiemmista vuosista – tänä vuonna Valio Akatemia® sai 3663 hakemusta liikuntaharrastuksissaan eri vaiheissa olevilta lapsilta, nuorilta ja ryhmiltä.

– Hakemukset olivat kokonaisuudessaan todella hyviä ja perusteltuja. Hakemuksista välittyi upeasti se, kuinka aktiivisia nuoria urheilijoita meillä täällä Suomessa on. Pyrimme olemaan tasapuolisia ja jakamaan tukea monimuotoisesti eri ikäryhmille, eri lajeille ja eri paikkakunnille.

– On upeaa olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria saavuttamaan unelmiaan, projektipäällikkö Nina Wahlström Valiolta kertoo.

Ohjelman kummit olivat aktiivisesti mukana valitsemassa stipendiaatteja omissa lajeissaan. Stipendejä jaettiin niin yksilöurheilijoille ja joukkueille kuin koululaisryhmille ympäri Suomea. Stipendin saaneiden joukossa on sekä menestyneitä urheilijoita että harrastusta vasta aloittavia lapsia ja nuoria.

Stipendiaateista löytyy joka vuosi myös uusien lajien edustajia. Nyt valittujen stipendiaattien joukossa oli perinteisten suosikkilajien kuten jalkapallon, jääkiekon, taitoluistelun, hiihdon ja yleisurheilun edustajien lisäksi muun muassa keppihevostelua, tankotanssia, crossfittiä, e-urheilua, vesipalloa sekä agilityä.

– Lajinäkökulmasta stipendiaatteja on valittu laajasti, sillä haluamme tukea kaikenlaista urheilua trampoliinivoimistelusta koripalloon ja kamppailulajeihin. Meille on tärkeää kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan tavalla, joka on juuri heille luontaisin.

– On hauskaa nähdä, mitä kaikkea suomalaiset harrastavat ja kuinka monipuolisesti ylipäätään voi liikkua, Wahlström sanoo.

Valio Akatemia® haluaa tukea lasten ja nuorten liikunnan harrastamista, jakaa ravitsemuksellista tietoa ja huolehtia perheiden hyvinvoinnista.

Stipendiaattien valinnassa korostuvat hakemuksen sisältö sekä hakijan innokkuus ja motivaatio, stipendin tarpeellisuus sekä se, että stipendin käyttökohde on kerrottu konkreettisesti. Kaikille vuoden 2019 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2020 stipendeihin käynnistyy keväällä 2019.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät