0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Järviseudulle ja maakuntaan tierahaa

Hallituspuolueet päättivät tänään perinteisesti ennen joulua jaettavista ylimääräisistä avustuksista.

– Kun rahasta neuvotellaan, on vääntö kovaa, mutta joka vuosi on sopimukseen päästy, iloitsee sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto.

MAINOS

Viime vuonna sai Alajärvi 900000 euroa tierahaa. Tänä vuonna oli Soinin ja (Kurikan) Jalasjärven Vuoro.

Soini saa Möksyntien ja Karstulantien yhdistävään teollisuustiehen 400000 euron avustuksen. Soinin kunnasta on oltu minuun yhteydessä ja toivottu valtiolta rahoitusta tiehankkeelle. Nyt se tuli.

Jalasjärven Keskikylästä Ikkeläjärvelle menevän tie n:o 17109 perusparantamiseen ja päällystämiseen myönnettiin samoin 400000 euroa.

Alajärven Kaartusentien kunnostukseenkin lohkesi 50000 euroa. Kaartusen kautta liikennöidään Vimpelin ja Alajärven väliä ja tie on päällystämättömältä osaltaan välillä todella huonossa kunnossa. Toivon että tällä summalla saadaan pahimpia paikkoja korjatuksi.

Rahaa myönnettiin myös vesien kunnostukseen, sillä Lappajärven Hietojanlahden ruoppaukseen ja kunnostukseen myönnettiin 100000 euroa, Evijärven kunnostukseen 100000 euroa ja Perhon Jängänjärven kunnostukseen 30000 euroa. Puhtaissa vesissä on raitapaitojen hyvä uida ja lisääntyä.

Poliisilaitosten koulupoliisitoiminnan turvaamiseen ja kehittämiseen myönnettiin erillinen 220000 euron määräraha.

Rahavajeen takia poliisin nuorisotyö on hiipunut. Tällä ylimääräisellä rahalla on tarkoitus elvyttää tärkeää koulupoliisityötä, jotta yksikään nuori ei hairahtuisi rikosten poluille ainakaan tiedon puutteen takia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät