-19.9 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Suomalaiset lähettivät lähes 32000 kiitoskorttia veteraaneille

Postin ja Veteraaniliittojen jo neljänä vuotena järjestämä korttikampanja keräsi lähes 32000 korttia.

Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen sotiemme veteraani saa useamman itsenäisyyspäivän tervehdyksen suomalaisilta. Postilla on ilo toimittaa kortit veteraaneille itsenäisyyspäiväksi.

MAINOS

− Suomalaisten tahto ilahduttaa korttikampanjamme kautta on koskettavaa. Lähetetyistä korteista välittyy kiitollisuus ja kunnioitus veteraanien tekemää työtä kohtaan, sanoo jouluntekijä Johanna Rouhe Postilta.

Yksityishenkilöiden lisäksi korttikampanjaan intoutui niin yrityksiä kuin yhteisöjä. Myös puolustusministeriö osallistui korttikampanjaan.

Könöpellon koulun 5B luokka Varkaudesta oli yksi kouluista, joka osallistui veteraanien muistamiseen. Opettaja Katri Ruuska teki luokkansa kanssa kortteja veteraaneille jo kolmatta kertaa.

Ruuskan mielestä itsenäisyys ja siihen liittyvät asiat ovat tärkeitä myös EU:n aikakautena kasvaneille.

– Lapsia ei tarvinnut tempaukseen erikseen houkutella. Heistä on hyvä juttu, että verrattain pienellä teolla saa paljon hyvää mieltä aikaiseksi.

– Ensimmäisellä kerralla kuuntelimme veteraanien kertomuksia sodasta sekä keskustelimme siitä, kenen suvussa on sodassa mukana olleita.

– Kampanjan alkaessa palauttelemme asian aina mieleen veteraanien kertomusten avulla ja kuuntelemme Finlandian, kertoo Ruuska jo perinteeksi muodostuneesta tavasta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät