-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Jaskarille ja Kirvesmäelle tunnustusta Vimpelissä

Vimpelin kunta palkitsi itsenäisyyspäivän juhlassaan kunnallisella yrittäjäpalkinnolla Suomen Telakeskuksen yrittäjän Marko Kirvesmäen. Vimpelin kulttuuripalkinnon sai puolestaan nykyisin Nurmossa asuva Kaisu Jaskari.

Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen mainitsi Kunnallisen yrittäjäpalkinnon myöntämisen perusteluissa maanrakennuskoneiden, varaosien ja tarvikkeiden myyntiä sekä maahantuontia harjoittavan Suomen Telakeskuksen saavuttaneen nopeaan tahtiin nopean kasvun ja nelinkertaistaneen liikevaihtonsa perustamisvuodestaan lukien.

– Yritys on viidenneksi eniten liikevaihtoa tuottava yritys Vimpelissä. Yrityksen kannattavuus on hyvä. Yritys on saanut Asiakastiedon laatusertifikaatin, joka on merkki yrityksen hienoista taloudellisista tunnusluvuista, positiivisista taustatiedoista ja hyvästä maksukäyttäytymisestä. Sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla.

MAINOS

Kolme henkilöä työllistävän Suomen Telakeskuksen palkittu yrittäjä kertoo tunnustuksen lämmittävän mieltä.

– Tämä on huippujuttu, että huomataan tehty työ.

Kirvesmäki kertoi itsenäisyyspäiväjuhlallisuuksien jälkeen, että yrityksen myyntiin tulee tänä vuonna kasvua liki 30 prosenttia. Telakeskuksella on asiakkaita ympäri Suomea ja myyntiä tehdään jonkin verran myös Ruotsiin ja Viroon.

Tämänvuotisen kulttuuripalkinnon saanut Kaisu Jaskari, omaa sukua Lassila, on lähtöisin Vimpelin Sääksjärveltä.

Nurmossa asuvalla Jaskarilla on pitkä ja laaja kokemus useiden eri kansallispukujen valmistamisesta ja erityinen perehtyneisyys Järviseudun naisten kansallispuvun valmistuksesta.

Palkintoa jakamassa ollut sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto kertoi Jaskarin valmistaneen 108 kansallispukua.

– Näiden ansioiden perusteella myös muiden muassa Järviseutu-Seura on kutsunut hänet mukaan toimintaan. Hänen tehtävänään on ollut Järviseudun naisten kansallispuvun tarkistaminen ja puvun saaminen kansallispukuneuvoston hyväksymäksi ja viralliseksi kansallispuvuksi.

Ensimmäisen kansallispukunsa Kaisu Jaskari kertoo valmistaneensa vuonna 1985. Hän on tehnyt muiden muassa kolme Tuukkalan pukua Norjassa asuville suomalaisnaisille.

Tuukkalan puku on täyttä villaa. Vimpelin itsenäisyyspäivän juhlassa Kaisu Jaskarilla oli yllään hänen itse tekemänsä Järviseudun puku, jonka tekemiseen lankojen kutomisesta lähtien kului 685 tuntia. Hameen yhden raidan kutomiseen meni kahdeksan tuntia.

– Tämä on jotakin niin uskomatonta, että en olisi osannut sitä edes ajatella.

Vimpelissä vuodesta 1978 jaettu kulttuuripalkinto oli myönnetty ennen Jaskaria 32 henkilölle, työryhmälle, yhdistykselle tai yhteisölle. Vimpelin kunnallinen yrittäjäpalkinto on jaettu puolestaan vuodesta 2002 lähtien. Vuosittain se on myönnetty yhdelle tai useammalle yritykselle.

Tänä vuonna Vimpelin kunnan itsenäisyysjuhlan juhlapuheen piti nuorisovaltuuston puheenjohtaja Katariina Arpala.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät