-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Pop up Kaustiselta Vimpeliin

Vimpelin Patruunantiellä, vanhan osuuskaupan kiinteistössä on uudenlaista kuhinaa. Vimpelin Sähkötyön naapuriin, katutasoon, on tyhjillään olleeseen liikehuoneistoon noussut ainakin joulukuun ajaksi vaatteiden ja kenkien pop up -myymälä.

Sen ovat toteuttaneet Kaustisella Asusteliike Menopäällä -yritystä pyörittävä Päivi Hotakainen ja Eijan Kenkämakasiinin Eija Hautakoski.

MAINOS

Kaksikon yhteinen pop up -myymälä on toiminnassa ainakin kuluvan joulukuun ajan.

Pitkän linjan yrittäjäkaksikolla oli Vimpeliin perustettavan pop up -liikkeen perustaminen puheena jo viime keväänä.

ntisen Siwan kiinteistössä vapaana olleen tilan huomattiin olevan kenkien ja vaatteiden myyntiin liian iso. Sittemmin tuli vinkki, että sopiva tila olisi tiedossa.

– Eija oli ihan myyty, kun näki kuvan näyteikkunasta, muistelee Päivi Hotakainen ja jatkaa:

– Tila on kunnan omistama. Olemme Vimpelissä kuukausi kerrallaan. Kaikki riippuu siitä, miten kauppa käy.

Kokeilunhalua

Vimpeliin Eija Hautakosken ja Päivi Hotakaisen ajoi kokeilunhalu. Aikaisemmin kahden yrityksen yhteinen pop up -myymälä on ollut Kinnulassa ja Halsualla ja heidät on myös kutsuttu Himangalle.

Hautakoski on pystyttänyt pop upin yksin Lapualle. Aikaisemmin pop upit ovat olleet päivän tai kahden mittaisia tapahtumia, joiden aikana on myös ollut mukavaa tutustua uusiin ihmisiin.

Aiemmilta pop up -kerroilta on mieleen jäänyt hyviä kohtaamisia. Hotakaiselle Vimpelin pop up on ollut hänen omien sanojensa mukaan kutkuttava tilanne. Hän on kotoisin Vimpelin Sääksjärveltä.

– Kun olin yläasteella täällä, niin jos joku olisi tullut sanomaan minulle, että pidät joskus pop upia täällä, ei asia olisi mennyt itselleni jakeluun, 31 vuotta yrittäjänä toiminut ja Vetelissä asuva Hotakainen tuumaa.

Eija Hautakoski on puolestaan toiminut yrittäjänä lähes 23 vuoden ajan. Hän kertoo olevansa kolmannen polven kauppias.

Pop up -myymälän tulo Vimpelin keskustan katukuvaan on noteerattu. Kun myymälää vasta laitettiin kuntoon ennen avaamista, kävi Hautakosken ja Hotakaisen juttusilla ihmisiä kysymässä, että mitä tilaan on tulossa.

Viihdy ja kysy

Varsinaista nimeä vailla olevan Vimpelin kenkien ja vaatteiden pop up -myymälän valikoimiin kuuluu naisten vaatteita koosta 36 kokoon 56. Farkkujakin löytyy, samoin laukkuja. Naisten kenkiä on saatavilla koosta 35 kokoon 43.

– Myös miesten kengät kuuluvat valikoimiin, kertoo Eija Hautakoski.

Kaustisen Yrittäjissä aktiivisesti toimiva kaksikko vinkkaa pop up -myymälän ytimekkään teeman: viihdy, katso ja kysy.

Toiveita saa esittää ja tarvittaessa Vimpeliin kulkeutuu Kaustiselta asiakkaan sovitettavaksi muutakin kuin mitä pop up -myymälässä on esillä.

Pop up -myymälän yrittäjäkaksikko kehottaa liikkeeseen tulevia katselemaan valikoimaa rauhassa ja myös kysymään neuvoja tai esittämään mahdollisia toiveita, mitä asiakas haluaisi kokeilla.

Vimpelin pop up -myymälä on avoinna arkisin keskiviikosta perjantaihin puolesta päivästä lähtien sekä lauantaisin.

Aina silloin, kun Päivi Hotakainen ja Eija Hautakoski eivät itse ole paikalla, asiakkaita palvelee Kaija Liikala. Pop upilla on myös vastikään perustettu oma Facebook-tili, joka sopii someaikaan ja liikkeen luonteeseen.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät