-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Nordic Kalusteelle historiallisen suuri kalustekauppa

Alajärveläinen Nordic kaluste on tehnyt historiallisen suuret kalustekaupat, sillä se toimittaa kaikki kalusteet kotkalaisen Sokos Hotel Seurahuoneen sataan hotellihuoneeseen.

Kauppa vastaa mittasuhteiltaan noin 40-50 uudisrakennuksena rakennettavan omakotitalon kalustekauppoja. Se on myös täsmälleen sitä projektiluonteista erikoiskalustekauppaa, jota kohti toimitusjohtaja Mikael Saarela on yritystä määrätietoisesti luotsannut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

MAINOS

– Kaupan mittasuhteita kuvastaa se, että yksistään peilejä toimitamme huoneisiin noin 350 neliömetrin verran. Mdf -levyä kalusteiden valmistukseen tarvitaan yli tuhat neliötä, Saarela laskee.

Kymen Seudun Osuuskauppa on aloittanut Sokos Hotel Seurahuoneella mittavat uudistukset elokuussa. Kaikkiaan noin seitsemän miljoonan euron investoinnissa uusitaan ravintolat sekä kaikki sata hotellihuonetta.

Kotkalaisia ja alueella liikkuvia turisteja 1960-luvulta palvellut Seurahuone on tunnettu maamerkki Keskuskadun varrella. Kiinteistö on alun perin rakennettu Kymenlaakson Työväen Säästöpankin pääkonttoriksi ja rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Kaija ja Heikki Siren.

Nyt toteutettavasta huoneiden uudistamisen suunnittelusta on vastannut kotkalaislähtöinen sisustusarkkitehti Marko Paananen. Suunnittelussa on tärkeänä lähtökohtana asiakkaan huomioiminen sekä elämyksen tarjoaminen kotkalaisella vivahteella.

– Useampi eri toimija teki hotellille mallihuonetarjouksiaan. Tässä tilaajan hyväksymässä, Vallila interiorin kanssa yhteistyössä toteutetussa ja Marko Paanasen suunnittelemassa huoneessa oli käytetty meidän kalusteitamme.

– Tätä kautta saimme kaupat, Saarela kertoo. Yhteistyötä yritys on tehnyt Paanasen kanssa aikaisemminkin ja se jatkuu myös tulevaisuudessa.

Nordic Kalusteen toimitus hotellihuoneisiin sisältää kaiken mahdollisen sängynpäädyistä pöytiin ja peileihin, eteiskalusteisiin ja kattojen valoelementteihin – eli kaikki huoneen kalusteet. Kaupan arvo on useita satoja tuhansia euroja.

Kapasiteettia Hoiskossa sijaitsevan tehtaan koneista löytyy, sillä periaatteessa kaikki vaaditut kalusteet pystyttäisiin valmistamaan parissa kuukaudessa. Ensimmäinen erä kalusteita lähteekin toimitukseen jo tammikuun loppupuolella.

Joustavuus ja tehokkuus tuovat kilpailukykyä

Nordic Kaluste työllistää tällä hetkellä neljä henkilöä ja toisena omistajana Saarelan lisäksi on Mika Hautaniemi Ilmajoelta. Hän vastaa enemmän laskentapuolesta, siinä missä Saarela tuotannosta.

Yritys on perustettu jo 1979, mutta Mikaelin johdolla se on toiminut viimeiset kymmenen vuotta. Jälleenmyyntiä on mm. Jyväskylässä, Seinäjoella ja Kurikassa.

Jo ennen tehtyjä kauppoja julkisen rakentamisen osuus yrityksen liikevaihdosta on ollut kutakuinkin puolet ja nyt sen osuus nousee noin 90 prosenttiin. – Myös yksityiset rakentajat ovat meille edelleen hyvin tärkeitä ja toivottuja asiakkaita, Saarela muistuttaa.

Ensi kesänä yritys lanseeraa oman malliston, joka varmasti lisää rakentajien ja remontoijien kiinnostusta Nordic Kalusteen tarjontaa kohtaan.

Yrityksen vahvuutena projektipuolella Saarela näkee kilpailukykyisen hinnan ja yrityksen notkeuden taipua erilaisiin toteutuksiin.

Esimerkiksi Kotkan Seurahuoneella likimain jokainen huone on hieman erilainen, koska taloa ei alunperin ole rakennettu hotelliksi. Niinpä kaikki kalusteetkin valmistuvat vähän eri mitoilla.

– Meillä tuotanto on viimeisen päälle automatisoitu niin, että työtä voidaan tehdä tehokkaasti pienellä väellä. Tämä tarkoittaa kilpailukykyä hintaa, Saarela sanoo.

Nordic Kaluste on viime vuosina tehnyt paljon projektikohteita mm. sairaaloihin, hammashoitoloihin, rakennusliikkeille ja mm. Hiustalon lähes kaikissa toimipisteissä on hoiskolaisia kalusteita.

Yksi erikoisimmista kohteista on varmaankin ollut Alajärven kirkon alttarin kaiteiden valmistus.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät