0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Pentti Peltokangas avasi näyttelyn

Alajärvellä yksi varmimmista joulun tulon merkeistä on se, että hoiskolainen taiteilija Pentti Peltokangas avaa taidemyyntinäyttelynsä Kauppakadun varteen.

Niin on myös tänä vuonna, joskin Peltokangas toi näyttelynsä paikalle nyt tavallista myöhemmin ja pitää sitä avoinna näillä näkymin enää tämän viikon, jouluun saakka.

MAINOS

Esillä näyttelyssä on noin 40 työtä, osin varsin tuoreitakin kuluneelta kesältä ja syksyltä. Tilan ikkunassa esillä on muutama uudempi, iso teos.

Peltokankaan tauluissa tyyli on säilynyt läpi vuosien samana, mutta väreissä on tapahtunut muutosta. kannattaakin käydä katsomassa, tällaista maalaismaisemaa ei enää näe kuin peltokankaan tauluissa.

Peltokangas maalaakin katoavaa maalaismaisemaa hiekkateineen, pohjalaistaloineen ja pihapiirin rakennuksineen.

Vaikka moni uskoo tunnistavansa tauluista lapsuudestaan tuttuja paikkoja, niin tosiasiassa jokainen taulu on Pentin mielikuvituksen tuotetta, eivätkä kuvaa täsmällisesti mitään tiettyä paikkaa.

Peltokangas toteaakin, että nuoremman polven taiteilijat eivät voi enää näitä näkymiä maalata, sillä ne ovat kadonneet ja taiteilijalla pitää olla omakohtaiset muistot noilta ajoilta.

Peltokangas maalaa myös asetelmia ja muotokuvia. Takavuosina muotokuvamaalauksia oli paljon, mutta nykyisin niitä ei enää hankita samalla tavoin kuin aikaisemmin, jolloin monet vanhemmat ja isovanhemmat maalauttivat muotokuvia esimerkiksi perheen lapsista.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät