-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Vimpeli valitsi Gustafssonin

Vimpelin kunnanvaltuusto valitsi maanantai-iltana uudeksi kunnanjohtajaksi Sami Gustafssonin Turusta.

Hän sai kunnanjohtajan virkavaalissa 11 ääntä. Vimpeliläinen kauppatieteiden maisteri Mikko Rantalahti sai taakseen yhdeksän ääntä ja seinäjokelainen kauppatieteiden maisteri Miika Kataja yhden äänen.

MAINOS

Kunnanvaltuusto äänesti Gustafssonin varahenkilöstä, jos tämä ei ota virkaa vastaan. Rantalahti sai tässä äänestyksessä 17 ja Kataja neljä ääntä.

Virkavaalissa olivat mukana kaikki kahdeksan hakijaa, joille oli aikaisemmin tehty soveltuvuustestit. Kunnanjohtajan virkaa valmistellut toimikunta oli päättänyt, että kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Soveltuvuustestit ja haastattelut suoritettiin marras-joulukuun vaihteessa.

Sami Gustafsson on koulutukseltaan sotatieteen kandidaatti. Hänellä on alustava hyväksyntä sotatieteen tohtorin tutkintoon.

Hän työskentelee Maanpuolustuskorkeakoulussa oppilasupseerina ja toimii laivastoaliupseerikurssin johtajana ja komppanian varapäällikkönä. Vuonna 1990 syntynyt Gustafsson toimii myös yrittäjänä.

Vimpelin kunnanjohtajan viran kelpoisuusehtona on korkeakoulututkinto. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Valtuusto valtuutti kunnanhallituksen valmistelemaan kunnanjohtajaksi valitun Gustafssonin kanssa johtajasopimuksen, joka tulee kunnan osalta erikseen valtuuston hyväksyttäväksi.

Alijäämä tulossa

Valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion ja vuodet 2020 ja 2021 kattavan taloussuunnitelman.

Tulevan tilikauden tuloksen arvellaan jäävän 262 728 euroa alijäämäiseksi. Vuoden 2019 vuosikate on 495 244 euroa ylijäämäinen. Ensi vuoden toimintakate on miinuksella 17 754 834 euroa.

Vt. kunnanjohtaja Seija Kinnunen esitteli laajasti ensi vuoden talousarviota ja vuodet 2020 ja 2021 kattavaa taloussuunnitelmaa.

Ensi vuonna verotuloja arvellaan kertyvän yhteensä 10 539 000 euroa ja verotulojen arvioidaan palautuvan vuoden 2017 tilinpäätöksen tasolle. Verotulojen arvellaan pienenevän 8,1 prosenttia viime vuoden tilinpäätökseen verrattuna. Valtionosuuksia arvioidaan ensi vuonna kertyvän 7 744 078 euroa.

Haloo Vimpelin Pasi Sova esitti, että talousarvioon varataan 10 000 euroa lisää nuorisotilan aukioloaikojen lisäämistä ja kerhotoimintaa varten. Budjettiin oli varattu 5 000 euroa tähän tarkoitukseen.

– 5000 euroa ei tule riittämään siihen, että nuorisotila on avoinna kaksi kertaa viikossa ympäri vuoden. Nuorisotila on kiinni loma-aikoina eli joulu-, talvi- ja kesälomalla.

Yksi Sovan esitystä kannattaneista oli Yrjö Koivukoski (kesk.), joka huomioi, että tilan pitäisi olla avoinna silloin, kun nuoret sitä tarvitsevat – eli koulupäivien jälkeen. Sovan esitys lisätään talousarvioon.

Vimpelin kunta investoi ensi vuonna maltillisesti. Investointien nettomenot ovat 1 182 000 euroa. Mittavin investointi, 250 000 euroa kohdistuu kantatie 68:n peruskorjaukseen.

Kunta käyttää kiinteistöjensä peruskorjauksiin ensi vuonna 402 000 euroa. Lisäksi kunta havittelee Aapiskujan koulun kentän paikalle tekojäärataa, jonka rakentamista varten talousarvioon varattiin 150 000 euroa. Tekojäärataan haetaan lisäksi 52 500 euron suuruista avustusta.

Valtuusto hyväksyi yli 2,5-tuntisessa kokouksessaan myös muiden muassa hyvinvointikertomuksen ja elinkeinostrategian.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät