-15.9 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Villa Väinölän joulussa palattiin yksinkertaisen äärelle

Villa Väinölässä Alajärvellä järjestettiin perinteitä kunnioittavaa, kaikille avointa joulun juhlaa taidetyöpajan ja muun ohjelman merkeissä.

Keskellä kaupunkia sijaitseva Villa Väinölä esittelikin vierailijoille parhaita puoliaan, sillä sen remontti on saatu hyvin pitkälle jo toteutettua, vanhaa vaalien, ja talo oli puettu jouluun kauniin yksinkertaisesti, vanhaan malliin.

Villa Väinölän joulukuusi oli yksinkertaisuudessaan todella kaunis.

Villa Väinölän joulunajassa vierailijoilla oli mahdollisuus työskennellä Ulla Hautamäen johtamassa joulutyöpajassa vesivärin, puuvärein tai hiilipiirtäen. Teemana olivat rakastetun kuvittajan ja taiteilija Rudolf Koivun jouluaiheiset kuvat ja kortit.

MAINOS

Koivun kuvituskuvissa ja maalauksissa toistuvat suomalaisesta joulusta tutut aiheet, kuten joulupukit, tontut, lumileikit, lapset ja eläimet.

Taiteilun lisäksi Villa Väinölässä oli lupa laulaa joululauluja ja tarjolla oli pipareita ja glögiä.

Kynttilät kutsuivat Villa Väinölään ja jalkansa voi pyyhkiä havuihin.

Tapahtuman tavoitteena oli myös esitellä Aisaparin rahoittamaa Matkailua Alajärven Aalloilla -hanketta.

Sen tavoitteena on kehittää Alajärven tapahtuma- ja kulttuurimatkailua. Hankkeen toimisto on Villa Väinölässä ja hankevetäjä Päivi Haapaniemi kertoo, että paikalle voi poiketa aina, kun auto on pihassa.

Yleisöltä haluttaisiin hankkeeseen kuulla, mitkä ovat vaikuttavimmat paikalliset matkailukohteet, joita tulisi kehittää eteenpäin. Millaisia tapahtumia Alajärvelle toivotaan?

Kokoustilaa tarjolla

Villa Väinölä on nyt tarjolla myös yleisön käyttöön. Päivi Haapaniemi kertoo, että kaupungin omistamaa kiinteistöä hallinnoidaan Nelimarkka-museon kautta, joten varaustiedustelut tehdään sen kautta.

Rakennuksen yläkerrassa on mm. kaksi kokoustilaa noin 12 henkilölle ja tilat on mahdollista yhdistää.

Myös alakerrassa voidaan pitää näyttelytilassa kokouksia. Taloa vuokrataan myös perhejuhliin.

Taloa käytetään myös erilaisten näyttelyjen järjestämiseen ja siellä majoittuu toisinaan residenssitaiteilijoita.

Tuula Jokiaho

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät