-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Järjestömarkkinat -kierros saapuu Alajärvelle

Eteläpohjalaiset järjestöt tempaisevat toukokuussa 2019 kahdeksan pop-up-tapahtumaa.

Järjestömarkkinat-kierros kertoo vapaaehtoistyön voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä. Paikallisista järjestelyistä vastaavat tammikuussa perustettavat kuntatiimit.

MAINOS

Ensimmäinen kuntatiimi käynnistettiin Seinäjoen Järjestötalolla torstaina ja sen jälkeen Kurikassa, Jalasjärvellä, Alavudella, Kauhajoella, Kauhavalla, Lapualla ja Ilmajoella. 24.1.

Alajärvellä kuntatiimi perustetaan torstaina 24.1. kello 17.30 Villa Väinölässä.

Alajärven tilaisuudessa on mukana Matkailua Alajärven Aalloilla -hanke ja Nelimarkka-museon residenssitaiteilijat Anne Wissman ja Christoph Korn lukevat esitysluontoisesti omia teoksiaan kello 16 alkaen.

Mukaan tempaukseen on tähän mennessä ilmoittautunut yli 20 järjestöä ja mukana ovat myös alueen kunnat sekä maakuntaliitto ja -valmistelu.

Kuntatiimeihin ja toukokuun kierrokselle ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Kierrosta koordinoi Seinäjoen Järjestötalo yhteistyökumppaneineen.

Kevään kierroksella tuodaan esille järjestötoiminnan kirjoa ja monipuolisia osallistumisen mahdollisuuksia. Yhdistystoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja siihen on matala kynnys.

Järjestöt ovat mukana maakunnan asukkaiden arjessa monella tapaa: ne antavat tukea ja neuvontaa, vertaisuutta, yhdessä olemista ja tekemistä – yhteisöllisyyttä ja osallisuutta! Järjestöt ja yhdistykset tuottavat myös palveluja ja ylläpitävät monenlaisen toiminnan puitteita tarjoamalla tiloja ja toimintaa.

Mitä Sinä haluat tiedotettavan alueesi asukkaille – mitä toiveita ja ideoita Sinulla on palvelujen ja vertaistuen tuottamisesta, kuntien ja yhdistysten yhteistyöstä ja kumppanuuden hyvistä käytännöistä? Tule mukaan kuntatiimiin!

Näkyväksi tekeminen opastaa meitä kaikkia käyttämään saatavilla olevia palveluja.

Etelä-Pohjanmaalla on kaikkiaan lähes 4000 järjestöä ja yhdistystä. Lähes jokainen maakunnan asukas on jäsenenä vähintään yhdessä yhdistyksessä tai on muutoin mukana järjestöjen tarjoamassa toiminnassa.

Siksi järjestötoiminta on maakunnan jokaista asukasta varten #muavarten.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät