1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kullanmutkaan kohoaa matalaenergisiä, moderneja rivitaloja

Alajärvellä uudella Kullanmutkan asuntoalueella on rakentaminen päässyt kunnolla vauhtiin, sillä aikaisemmin alueelle valmistuneen
yhden omakotitalon ja päiväkodin lisäksi sinne kohoaa parhaillaan kaksi rivitaloa, joissa on yhteensä kymmenen perhekoon asuntoa.

Kullanmutkaan valmistuvien kotien suurista ikkunoista maisema avautuu esteettä ja luonnonvalo pääsee sisälle.

Aivan päiväkodin kupeessa oleva Asunto Oy Mäntymäki on kiinnostanut selkeästi keskimääräistä nuorempia asunnonostajia. Osa tulevista asukkaista on ensiasuntoaan ostavia ja mukana on lapsiperheitä. Kaikkia kohteen asuinhuoneistokokoja on vielä vapaana.

MAINOS

– Nopeasti toimivalla ostajalla on vielä mahdollisuus vaikuttaa asuntonsa sisustusratkaisuihin, vinkkaavat kohdetta rakentavan Rakennuspalvelu Turja Oy:n Vesa Turja ja Joka-Talo Oy:n Tuukka Antila.

Kohteen ensiesittely järjestetään lauantaina 19.1. kello 12-13.30. Tarjolla on tutustuminen kohteen rakenteilla oleviin asuntoihin, makkaranpaistoa ja arvontaa, jossa voittajalle on luvassa akkuporakonesetti.

Asunto Oy Mäntymäkeä alettiin rakentaa nelisen kuukautta sitten ja valmista on loppukesästä. Kaikkiin asuntoihin pääsee muuttamaan samaan aikaan, sillä ennen asukkaiden tuloa kaikki tehdään valmiiksi pihatöitä myöten.

Kyseessä on Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky:n suunnittelemat modernit matalaenergiatalot, joilla on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Asunnoissa on jäähdytys ja aurinkopaneeleista saatava aurinkosähkö.

Toisen rivitalon elementtejä pystytettiin alkuviikolla vinhaa tahtia. Elementtien kuljetusmatka ja sitä kautta ympäristön kuormitus ovat vähäiset, sillä elementit valmistetaan Alajärvellä.

Käyttökustannukset ovat hyvin alhaiset ja asunnot ovat esteettömiä luiskineen.
Asunnoista kuusi on 72 neliön kolmioita, kaksi 84 neliön neliöitä ja kaksi 53 neliön kaksioita. Pääpaino on siis selkeästi perhekoon asunnoilla ja asunnoissa huomion kiinnittää heti nykyaikainen tyyli suurine ikkunoineen ja 2,8 metrin huonekorkeudella.

– Tämäntyylisiä asuntoja on rakennettu Etelä-Suomessa jo pitkään, meillä se on uutta, Antila sanoo. Suuret olohuoneen ja yhden makuuhuoneen ikkunat tuovat asuntoon sisälle luonnonvalon ja antavat maiseman avautua kuin taulu.

Kahden paikallisen yrittäjän toteuttama kohde työllistää parhaimmillaan seitsemän miestä ja valmistuvien kotien hiilijalanjälki on sikälikin pieni, että kuljetuskustannukset ovat vähäiset. Elementit valmistetaan Joka-Taloilla Alajärvellä. Kohdetta myy Järviseudun OP-Kiinteistökeskus Tarja Elgland.

– Mikäli nämä kodit löytävät hyvin asukkaansa, on meillä mahdollisuus rakentaa viereiselle tontille vielä vastaava kohde, Antila ja Turja kertovat.

– Valmiudet on aloittaa rakennustyöt vaikka heti tämän kohteen valmistumisen jälkeen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät