-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Alajärven Pallohallilla tehdään tiistaisin ja perjantaisin todellista kansanterveystyötä!

Alajärven Pallohallilla on viimeisen vuoden ajan, kesätaukoa lukuun ottamatta, ollut sykkeet koholla ja suupielet ylöspäin kymmenillä kuntoilijoilla.

Heillä yksinkertaisena ideana on hyödyntää uuden hallin tuomia mahdollisuuksia siihen, että talvellakin voi kävellä liukastumatta, voi vaikka juosta, jos jalka siihen tahtiin nousee ja jos tarve, kävelyn avuksi voi ottaa rollaattorin tai sauvat.

Pallohallilla onkin aina tiistaisin ja perjantaisin kello 11-12.30 ovet avoinna ja kuka tahansa voi lähteä sinne kuntoilemaan ja tapaamaan tuttuja joko koko puolentoista tunnin ajaksi, tai tulla ja mennä oman aikataulunsa mukaan.

MAINOS

Homma lähti käyntiin vuosi sitten tammikuussa, kun Paula Etula esitti asiaa kaupungin liikuntatoimeen kuultuaan, että Kokkolassa eläkeläisillä oli mahdollisuus hyödyntää talviliikuntaan vastaavaa hallia.

Lupa saatiin heti, koska tyhjilläänhän halli on Alajärvelläkin yleensä arkipäivisin, ja mikä tämän parempi käyttötarkoitus olisi.

Alajärvellä kuitenkin haluttiin, että tämä yleisövuoro olisi suunnattu ihan kaikille. – Tänne saa tulla kuka vain, vauvasta vaariin, kehottaa Jorma Etula, joka Paula -vaimonsa kanssa on vuoron vakiokäyttäjiä.

Kevätkaudella viime vuonna jatkettiin toukokuun alkupuolelle saakka ja vajaan viiden kuukauden aikana suorituksia yleisövuoroilla kirjattiin kaikkiaan 1042 kappaletta! Uusi kausi alkoi jälleen lokakuun alussa ja porukkaa on riittänyt jälleen runsaasti.

Jorma Etula kertoo, että iso osa yleisövuorolla käyvistä käy kahdesti viikossa, mikä merkitsee kyllä jo ihan selvää kunnon parantumistakin monille ja ehkäisee ainakin sen, että kunto rapistuisi talven liukkaiden aikana.

– Tänne voi tulla rollaattorin kanssa ja kävellä sen minkä jaksaa. Yksi kierros on 300 metriä. Kävelysauvoja voi käyttää ja jos joku haluaa kävellä liukastelematta, tuulettomassa ja aina mukavassa säässä vaikka lastenvaunujen kanssa, niin tänne vain!

Aktiivisesti yleisövuoroa hyödyntävistä monet ovat huomanneet, miten säännöllisesti liikkumalla kunto todella lähtee nousuun. Aluksi liikutaan sen verran mitä jaksaa, seuraavalla kerralla vähän enemmän. Pallohallilla on lenkkeilijälle myös aina juttuseuraa, joten matka taittuu melkein huomaamatta.

Yleisövuorolla näkeekin heti, että tähän porukkaan kuka tahansa on tervetullut. Osalle yhden kierroksen kiertäminen on saavutus, mutta osa jopa juoksee. Kaikki kuitenkin kohottavat kuntoaan hymyssä suin ja hyvällä mielellä, täsmälleen sen aikaa ja sillä vauhdilla mikä itselle sopii.

Tämä, jos mikä on mainiota kansanterveystyötä. Ei tule kaatumisia liukastumisten takia ja jokaisella on mahdollisuus kävellä kuntonsa mukaan! Kannattaakin lähteä mukaan!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät