-14.7 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Kauppakeskus Paletti – kauppaa jo 20 vuotta!

Kauppakeskus Paletissa juhlitaan tänä vuonna kauppakeskuksen toiminnan 20-vuotista taivalta.

Paletin kauppiasyhdistyksen puheenjohtajana toimii Irmeli Kemppainen.

Kyyjärven kunta teki aikanaan rohkean päätöksen lähteä rakentamaan sen ajan mittakaavassa isoa liikerakennusta valtatie 16 ja valtatie 13 risteykseen.

Alusta asti oli ajatuksena outlet-tyyppisen kauppakeskuksen saaminen kuntaan. Paletista saakin tuttuja merkkituotteita kuten Iittalaa ja Marimekkoa ja usein myös edullisemmin outlet-hinnoin.

MAINOS

Vuonna 1999 aloittanutta kauppakeskusta ihmeteltiin ensin lähikunnissa, mutta nykyään Paletista on muodostunut osa koko alueen arkea ja myös matkalaisten suosima ostos- ja pysähdyspaikka.

Kyyjärvellä on ollut markkinapaikka Lintulahdessa jo 1700-luvulla, joten historiallisia perinteitäkin kaupantekoon paikkakunnalla on.

Paletissa on paljon värejä – ja liikkeitä

Nykypäivänä Paletissa toimii yksitoista liikettä ja näistä Marimekko, Iiitala sekä Sale ovat toimineet kauppakeskuksessa sen perustamisesta lähtien.

Paletissa toimii yksitoista liikettä ja näistä Iiitala on yksi joka on ollut kauppakeskuksessa sen perustamisesta lähtien.

Viimeisimpänä on Paletissa juhlittu uuden Apteekin avajaisia joulukuun alussa. Marraskuussa vaateliike Annabella avasi uuden myymälän Palettiin.

Paletissa on tarjolla vielä vapaana olevia liiketiloja, joiden vuokraamista kunta markkinoi aktiivisesti. Vaikka kilpailu kaupan alalla on kovaa, on Paletin yrittäjillä ja liikkeillä silti luja usko tulevaisuuteen.

20-vuotisjuhlien lisäksi Paletin kauppiaat aikovat järjestää pitkin vuotta tapahtumia kauppakeskuksessa. Varsinaiset synttärijuhlat pidetään 1.-3.11.2019 ja silloin on tiedossa todella upeat juhlat lupailee kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Irmeli Kemppainen.

Torstai-lehti uutisoi aikanaan isosti Paletin rakennushankkeesta.

Kemppainen iloitsee siitä että kauppakeskuksessa on avoin ja yhteisöllinen yrittämisen ilmapiiri. Pienessä kauppakeskuksessa voidaan myös palvella asiakkaita yksilöllisemmin kuin jättisuurissa ”kauppakaupungeissa”.

Kauppiasyhdistys huolehtii yhteismarkkinoinnista ja järjestää ympäri vuoden tapahtumia Palettiin. Tarkoitus on myös markkinoida tapahtumia entistä enemmän sosiaalisen median kautta Kokkolan, Vaasan, Seinäjoen ja Jyväskylän suuntaan.

Paletin väki puhuu mieluummin läpikulkuliikenteestä kuin ohikulkuliikenteestä. Kauppakeskuksessa onkin varsin kätevä pysähtyä kahvitauolle ja katsastaa samalla liikkeiden tarjonta.

Café Restaurant uusiutuu

Café Restaurant on saanut uudet yrittäjät Anne ja Jari Uusisalon. Ruokakahvilaa remontoidaan tammikuun lopussa ja uudistunut ravintola avataan helmikuussa.

Siihen saakka kauppiasyhdistys pitää yllä Café Väliaikaista entisen Naurisahon Palvin tiloissa. Paletin markkinoinnista vastaava monitoiminainen Suvi Kantonen kertoo huolehtivansa väliaikaisesta kahviosta yhdessä Arja Viirumäen kanssa.

Café Väliaikaisesta saa ihania pikkusuolaisia ja maistuvia makeita tammikuun lopun ajan. Myös vaateliike Eves on vaihtanut joulukuussa omistajaa ja uusi yrittäjä Leila Honkonen aikoo pitää avajaisia helmikuun puolivälissä.

Kai Hannulabacka

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät