RSJM-kausi 2019 käynnistyy Iisalmessa – Kangastie voitonvarmana matkaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja käynnistyy tulevana lauantaina 19.1.

Ensimmäinen osakilpailu, Säästöpankki Ralli, ajetaan Iisalmessa. Timo Kangastie lähtee kilpailuun voitto mielessään.

MAINOS

Viime kaudella ensimmäistä kertaa sarjaan osallistunut Timo Kangastie lähtee mukaan tälläkin kaudella. Viime kauden hajakilpailut sytyttivät rallikipinän, minkä takia koko kauden ajaminen tuli kyseeseen yhteistyökumppanien tuella.

Kausi halutaankin aloittaa heti hyvällä menestyksellä.

– On hyvät fiilikset. Kiirettä pitää, että auto saadaan iskuun. Kilpailuun lähdetään voitto mielessä, ei siellä kannata häntäpään sijoista ajaa, Kangastie kertoo.

Kuljettaja sai ensimmäistä kertaa tuntumaa piikkirenkaisiin, kun Kangastie ajoi viime viikonloppuna Lahdessa rallisprinttiä. Iisalmeen lähdetään kuitenkin tutustumaan uusista asetelmista ja avoimin mielin, sillä reitti ei ole tuttu.

Kangastie lähtee kilpailuun Ford Focuksella. Autoon riittää vielä säädettävää kilpailun alla, sillä vaihdelaatikko ja jarrut pitää saada kunnostettua ennen lauantain starttia.

Tästä huolimatta Kangastie tunnelma on luottavainen, ja selvät vahvuudet tulevaan kilpailuun ovat kirkkaana mielessä.

– Olen jääräpää, joka uskaltaa vetää kovaa, eikä turhasta hätkähdä. Lisäksi ajaminen vesijeteillä on opettanut ympäristön lukemista, mikä tekee tulevan ennakoinnin vahvuudekseni, Kangastie perustelee menestysmahdollisuuksiaan.

Kilpailussa on 73 ilmoittautunutta. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille kello 12.01 ja maalissa ollaan kello 18.15. Iisalmessa ajetaan RSJM:aa, Nuorten SM:aa, Rally Trophya ja Naisten Cupia.

Teksti: www.rsjm.fi

MAINOS
Edellinen artikkeliVesavaara Tupaseuroissa Soinissa
Seuraava artikkeliVuoden nuori eteläpohjalainen taiteilija etsinnässä