-0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Juhlan tuntua ja vinkkejä messuilta

Kukat, pöytäkattaukset, kampaukset, menut, valokuvat ja videot sekä kauneuden- ja ihonhoito ja elämäntapamuutokset olivat esillä Vimpelissä Tilausravintola Lakeavaarassa pidetyillä hää- ja juhlamessuilla, jotka oli tarkoitettu kaikille juhlia suunnitteleville. Lakeavaaraa emännöivän Pitopalvelu Kultahehku Oy:n yrittäjäkolmikko Lumikki Alanen, Säde Alanen ja Sointu Peltokangas toivat esille yrityksensä kokonaisvaltaiset palvelut. Messuilla oli esillä Kultahehkun lisäksi neljän muun yrityksen tarjoamia palveluita.

Messuilla oli esillä eri tunnelmiin sopivia, taidokkaasti toteutettuja pöytäkattauksia.

MAINOS

Sointu Peltokangas kertoo Kultahehkun yrittäjäkolmikon suunnitelleen messujen järjestämistä jo ennen kuin he alkoivat pyörittää Lakeavaaraa viime elokuussa. Ajankohdaksi valikoitui tammikuu, joka on esimerkiksi häitä tai vaikkapa kesällä sukujuhlia järjestävien kannalta hyvä ajankohta vinkkien hakemiseen. Messujen pääsymaksuun kuului maistelulautanen, jonka avulla messuvieraille tuotiin esille Kultahehkun yrittäjien osaamista. Messuvieraat pääsivät maistelemaan muiden muassa feta-pinaattipiirakkaa ja salaattia sekä mansikka-pannacottaa.

Maistelulautanen toi esiin Pitopalvelu Kultahehkun osaamista potentiaalisille asiakkaille.

Juhlakampaus messuilta

Alajärvellä kampaamoalan yrittäjänä toimiva Ubon Peltokangas teki messuilla juhlakampauksen muiden muassa Helsingissä asuvalle Ellinoora Peltolalle, joka suuntasi messujen jälkeen vieraaksi hääjuhlaan. Peltolalla oli kännykässään kuva, jonka pohjalta juhlakampaus tehtiin. Alajärveläissyntyisen Peltolan toiveissa oli siisti ja pyöreä nuttura.
– Katsoin aamulla netistä, että millainen kampaus sopisi yhteen mekon kanssa. Mekkoni on tummansininen ja pitkähihainen.

Peltola kertoo olevansa Ubon Peltokankaan vakioasiakkaita. Peltokangas on tehnyt Peltolalle ainakin kymmenen juhlakampausta.

Ubon Peltokangas kertoo, että asiakkaat etsivät juhlakampaustenmalleja netistä ja lehdistä. Letti-nuttura-kampaukset ovat trendikkäitä, ja sellaisen Ubon Peltokangas teki myös Ellinoora Peltolalle.
– Tämä on mukava tapahtuma. Aina ei tarvitse tehdä työtä liikkeessä, mietti Ubon Peltokangas kampausta loihtiessaan.

Vinkkejä omiin häihin

Alajärveläissiskokset Hanne ja Jonna Marjamäki olivat tulleet Lakeavaaraan hakemaan vinkkejä häitä silmällä pitäen. Hannen on tarkoitus mennä naimisiin ensi vuonna. Messuilta kaksikko tuli hakemaan vinkkejä siihen, mitä kaikkea häiden järjestämistä varten tulisi miettiä.
– Olen miettinyt mieheni kanssa, että käyttäisimme Kultahehkunpalveluja.

Hanne Marjamäen mukaan häiden suunnittelu lähtee teemasta ja väreistä.
– Punainen ja ruusut ovat ne, mistä kaikki lähtee.

Hää- ja juhlamessujen lisäksi Hanne Marjamäki hakee vinkkejä esimerkiksi Pinterestistä ja netin blogeista. Hän myöntää olevansa tulevaa puolisoaan innokkaampi häiden suunnittelija, mutta myös sulhasen mielipiteet otetaan huomioon. Ja isommista asioista päätetään yhdessä.

Henna Marjamäki (oik.) menee naimisiin ensi vuonna. Hän tuli hakemaan siskonsa Jonnan kanssa ideoita tulevia häitä varten.

Elämäntapamuutoksia ja kukkatrendejä

Suomessakin on useammalta televisiokanavalta seurattavissa erilaisia hääohjelmia, myös häädieetteihin liittyviä. Fit Factoryn yrittäjä Tuija Silver-Lager toteaa, että viikossakin saa näkyvää aikaan: mutta sitä parempi, mitä pidempi aika varataan painonpudotukselle. Hän haluaisi opettaa ihmisiä maltilliseen painonpudotukseen, jossa painonpudotuksessa on puolen kilon viikkovauhti. Hän kertoo myös, että hänellä on aina asiakkaina ihmisiä, jotka haluavat olla kondiksessa ja näyttää hyvältä siinä mekossa, jonka on tulevaa juhlaa varten valinnut.
– Uuden näkökulman työhöni antaa aloittamani ravintovalmentajan opinnot. Koulutuksessa on opiskeltu muiden muassa elämäntapamuutoksen psykologiaa. Se antaa itselleni uudenlaisia työkaluja.

Tämän vuoden trendiväri kukkakimpuissa on värikartta Pantonin mukaan korallinpunainen. Korallinpunaista oli nähtävissä myös Säde Alasen tekemissä kahdeksassa morsiuskimpussa, joista messuvieraat saivat äänestää omaa suosikkiaan.
– Kukkatrendiin kuuluvat myös vapaat, ilmavat, leikittelevät ja luonnonkukkamaiset kimput. Vihreää käytetään monipuolisesti. Pyöreät, tiiviit ja prinsessamaiset kimput tekevät puolestaan tuloaan.

Alanen vinkkaa myös kukkakoruista, joita käytetään juhlissa tai häissä. Mielikuvituksen annetaan lentää ja kukkakoruja voi käyttää hiuksissa, olkapäässä tai vaikkapa kengissä.
– Kukkasormuksen pohjana käytetään värjättyä metallilankaa, johon liimataan kukan terälehtiä.

Messuilla oli esillä kahdeksan erilaista morsiuskimppua, joista messuvieraat saivat äänestää suosikkiaan. Pyöreät, tiiviit ja prinsessamaiset morsiuskimput tekevät tuloaan.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät