0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Lappajärven Yrittäjät ehdolla Vuoden viestijäksi

Tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Lappajärven Yrittäjät on ehdolla Vuoden viestijäksi, joka palkitaan 1. ja 2. helmikuuta pidettävässä Vaikuttajafoorumissa.

Suomen Yrittäjien Vaikuttajafoorumi kokoaa yhteen Suomen Yrittäjien 383 paikallisyhdistyksen puheenjohtajia ja myös 20 aluejärjestön ja 60 toimialajärjestön puheenjohtajistoa.

MAINOS

Lappajärven Yrittäjien lisäksi Vuoden viestijä 2018 -finalisteja ovat Jyvässeudun Yrittäjät, Liperin Yrittäjät, Muhoksen Yrittäjät ja Sodankylän Yrittäjät.

Lappajärven Yrittäjät nousi palkintoehdokkaaksi somehaasteellaan. Viime vuonna käynnistetyn haastekampanjan aikana yhdistyksen Facebook-sivulla on julkaistu viikoittain yhden yrittäjän ja hänen yrityksensä esittely.

Somehaasteen vastaanottaneet yrittäjät ovat saaneet myös kertoa omista taustoistaan. Haasteen saanut ja toiminnastaan kertonut yrittäjä on saanut heittää haasteen eteenpäin seuraavalle Lappajärven Yrittäjien jäsenyrittäjälle.

Vuoden viestijä -ehdokkuuden perusteissa todetaan haastekampanjan tuoneen positiivisesti esille sekä paikallisyhdistystä että paikallisia yrityksiä. Lappajärven Yrittäjien varapuheenjohtaja Aila Tuominen toteaa, että yhdistyksen ulkopuolelta katsottuna positiivinen muutos näkyy tunnettavuutena.

Yhdistyksen sisäisessä viestinnässä on käytössä sähköpostin lisäksi WhatsApp-ryhmä, jonka avulla pidetään tarvittaessa myös videokokouksia. Yhdistyksen tiedottajan tehtävää hoitavat puheenjohtaja Inka Herrala ja sihteeri Tuija Rauhala.

Myönteistä palautetta

Lappajärven Yrittäjien somehaaste sai alkunsa yhdistyksemme edellisen kauden tiedottajalta, joka bongasi sen erään koulutuksen yhteydessä ja näki hienona ideana, jolla yrittäjät saisivat näkyvyyttä myös Lappajärvellä.

Yrittäjäyhdistys on saanut somehaasteestaan vain positiivista palautetta.

– Lähes kaikki yrittäjät ovat ottaneet haasteen innokkaina vastaan ja saaneet tilaisuuden esittäytyä yrittäjänä ja yrityksenä: tästä on tullut mukavaa näkyvyyttä, tietää Lappajärven Yrittäjiä Vaikuttajafoorumiin edustamaan lähtevä Aila Tuominen.

Tuominen kertoo, että haastekampanja pidetään voimassa myös jatkossa, sillä läheskään kaikki lappajärveläisyrittäjät eivät ole vielä esittäytyneet somehaasteen kautta.

– Lisäksi on ollut positiivista huomata, että saamme uusia yrittäjiä kuntaamme.

Yhteistyö on voimaa

Noin sadan jäsenen Lappajärven Yrittäjät ry:n vahvuudeksi Aila Tuominen nostaa yhteistyön voiman: tehtäviä on jaettu ja asioita pohditaan yhdessä.

Yhdistyksen ulospäin näkyvin tapahtuma on Lappajärven markkinat, jotka järjestetään ensi kesänä jo 50. kerran. 19. ja 20. heinäkuuta pidettäviä markkinoita on suunniteltu jo viime elokuusta lähtien. Tuominen vihjaa, että markkinoille on tulossa paljon uutta ja erilaista markkinavieraiden iloksi.

Lappajärven Yrittäjiä Vaikuttajafoorumissa edustava Aila Tuominen on toiminut Lappajärven Autokoulun yrittäjänä huhtikuusta 2016.

Lappajärveläislähtöinen Tuominen kertoo työskentelevänsä ja asuvansa viikot Lappajärvellä ja palaavansa viikonlopuksi kotiin Jämsään puolisonsa Risto ja poikansa Rasmuksen luokse.

Tuomisella on lisäksi kaksi vanhempaa poikaa ja kaksi lastenlasta. Tuomisen luotsaama Lappajärven Autokoulu toimii entisessä virastotalossa.

– Yrittäjyyttä minulla on takana kohta kolme vuotta. Liityin heti Lappajärven Yrittäjiin ja syksyllä huomasin olevani jo hallituksessa yhtenä vaikuttavana jäsenenä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät