3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Hautamäelle hyvä kauden avaus

Järviseudun Urheiluautoilijoita edustava Ville Hautamäki ajoi rallin SM-sarjan avauskilpailussa Rovaniemellä SM2-luokan toiseksi. Jo 16 kertaa perinteiseen Arctic Lapland Ralliin eli Tunturi ralliin osallistunut Hautamäki tietää Lapin kisan vaatimukset.

– Tunturiralli on korotetuilla pisteillä tärkeä kilpailu koko SM-sarjan ajaville. Nytkin näille kakkostilan pisteille on käyttöä kauden lopussa, Hautamäki avaa.

MAINOS

Hautamäki lähti kauteen uuden kartanlukijan Mika Juntusen kanssa. Juntunen on mies Kajaanista, joka on lukenut nuottia vuosia mm. Jussi Vainionpäälle. Hautamäki oli tyytyväinen yhteistyöhön avauskilpailussa.

– Hänen kanssa homma toimii. Rauhallinen ja positiivinen kaveri.

Hautamäki ja Juntunen jäivät kahden päivän ja 243 erikoiskoekilometrin rallissa luokan voittaneelle Esa Ruotsalaiselle minuutin ja 18 sekuntia.

Hautamäki Motorsportin kaksikko ajoi kymmenen erikoiskokeen rallissa kolme luokan nopeinta aikaa. Perjantain viiden erikoiskokeen jälkeen eroa Ruotsalaiseen oli 26,6 sekuntia.

– Kaikki näytti hyvältä, mutta lauantaina kylmyys teki temppunsa meidän Subarun iskunvaimentimiin. Öljyt tulivat ulos, eikä ollut vaihtaa toisia tilalle, Hautamäki kertoi tylyistä kylmistä olosuhteista.

– Kyllä aikaerot kertoo olosuhteista ja älyttömästä lumipölystä. Hulluja riskejä en ota, kun näkyvyyttä ei ole. Kylmyyden kanssa oltiin äärirajoilla, Hautamäki lisää. Uuden säännön leveämpi talvirengas ei tuottanut Hautamäelle ongelmia.

– Renkaat meni melko huonoksi, mutta opin ajamaan uuden mallin renkaalla. Tien pohjat meni osaksi aika puhki, Hautamäki listasi.

Nuotitus auton mittariin noin 2500 kilometriä ajanut Hautamäki tiivisti kauden aloituksen luottavaisena.

– Arktinen kilpailu. Kaikki haluaa voittaa ja me yritettiin loppuun asti.

Talven kaksi muuta SM-rallia ajetaan 15-16.2. Kouvolassa ja 1-2.3. Joensuussa.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät