-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu palkitsee Alajärven nuoria

Alajärveläiset nuoret pelastivat kaksi vanhusta pakkassään armoilta joulukuun lopussa.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu (Vapepa) myöntää nuorille huomionosoitukset esimerkillisestä auttamistoiminnasta valmiusavaus-tapahtumassa Ähtärissä tänään.

MAINOS

Kauhajokelainen työkaverinsa pelastunut taas palkitaan Punaisen Ristin valtakunnallisella ensiavun huomionosoituksella.

Vapaaehtoisten valmiutta ja sen rakentamista esitellään Ähtärissä helmikuun 2019 alussa. Valmiusavauksen teemana on ”Alueellinen valmius on paikallista turvallisuutta, läheisistä ja naapurista huolehtimista”. Teeman mukaisesti toimineita henkilöitä palkitaan tilaisuudessa.

– Haluamme palkita esimerkillisesti toimineita auttajia ja nostaa esille tapahtuman teeman mukaista toimintaa.

– Tilaisuudessa myönnetään huomionosoitukset kahden vanhuksen pelastaneille alajärveläisille nuorille sekä miehelle, joka auttoi työkaveriaan työtapaturmassa Kauhajoella, kertovat Suomen Punaisen Ristin valmiuspäällikkö Aki Valonen ja Ensiaputoiminnan asiantuntija Virve Karling.

Vuosittain järjestettävä valmiusavaus kokoaa tänään yhteen viranomaisia, kuntatoimijoita, järjestöjä ja vapaaehtoisia Honkiniemen leirikeskukseen Ähtäriin.

Tapahtumassa käsitellään erityisesti yksittäisen vapaaehtoisen ja järjestöjen näkökulmasta, mitä valmius ja varautuminen käytännössä on ja kuinka sitä rakennetaan.

– Auttamisvalmius on tehtävä yhdessä ja turvallisuus rakennetaan joka päivä uudelleen. On yhä tärkeämpää, että kaikki toimijat viranomaisista vapaaehtoisiin pitävät mielessä tämän yhteisen päämäärän, Länsi-Suomen piirin valmiuspäällikkö Aki Valonen kertoo.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät