Leppäniemelle judokultaa

60
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelissä viime vuoden parhaaksi urheilijaksi valittu Vilma Leppäniemi aloitti judovuoden 2019 mainiosti.

Lappajärven Veikkoja edustava 17-vuotias judoka saavutti kultaa Iisalmessa käydyissä nuorten SM-kisoissa, alle 21-vuotiaiden naisten alle 70 kilon sarjassa.

MAINOS

Sarjaan osallistuneiden kolmen ottelijan keskinäiset ottelut menivät ristiin. Jokainen käyty ottelu päättyi ipponin eli kymmenen pisteen arvoiseen suoritukseen ennen täyttä aikaa.

Leppäniemi teki käytyjen otteluiden nopeimman ipponin ajassa 2.59. Vastustajana oli sarjassa hopeaa saanut Orimattilan Judoseuran Sara Kähärä. Voitokkaassa ottelussaan Leppäniemen aseena oli ura-nage.

Ura-nage on uhrautumisheitto, joka on myös yksi vimpeliläisjudokan lempitekniikoista. Pronssia vei Helsingin Chikaran Katri Raveala, joka voitti Leppäniemen, mutta hävisi Kähärälle.

Vilman pikkusisko Iiris otteli 11 kilpailijan sarjassa seitsemänneksi alle 18-vuotiaiden tyttöjen alle 63-kiloisissa. LaVen Emilia Kujala oli neljäs saman ikäluokan yli 63-kiloisissa.

Seuraavaksi kotikisat

Ensimmäistä vuottaan alle 21-vuotiaissa eli vuosina 1999–2001 syntyneissä otteleva Vilma Leppäniemi kertoo, ettei hänellä ollut SM-kisoihin lähtiessään kovia odotuksia.

– Hetkeen ei ole kulkenut mitenkään hyvin. Paikan päällä tuli kuitenkin kisafiilis ja ensimmäisenmatsin jälkeen lähti kulkemaan, kun tuli voitto.

Oman painoluokan kilpailijoista etenkin Sara Kähärä on Vilma Leppäniemelle tuttu vastus. He kohtasivat alle 18-vuotiaiden SM-finaalissa vuosi sitten, kohtaamisen päättyessä Kähärän voittoon. Vuonna 2016 finaalin vei puolestaan Leppäniemi.

Vilma kertoo treenaavansa viisi tai kuusi kertaa viikossa. Lajiharjoituksia on kahdesti viikossa ja sen lisäksi muiden muassa punttia ja lenkkeilyä. Hän harjoittelee oman harjoitusohjelmansa mukaisesti Vimpelin lukion palloilulinjalla.

2. kyun eli sinisen vyön omaava Vilma Leppäniemi nähdään monen muun Lappajärven Veikkoja edustavan judokan tapaan Vimpelin liikuntahallilla kuluvan kuun 23. päivänä, jolloin Veikot isännöi Länsi-Suomen avoimia aluemestaruuskisoja. Tatamilla riittää vilskettä, sillä sarjoja on 11-vuotiaista ylöspäin.

Virpi Poikelin

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa