-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Miten minusta tuli minä? Alajärvellä matkataan omaan itseen

Alajärvellä järjestetään maaliskuun 5. päivänä kello 18 alkaen koulukeskuksen auditoriossa mielenkiintoinen luentotilaisuus ”Miten minusta tuli minä?” kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta itsestään.

– Luento ja sen aihe on suunnattu ihmisille. Kaiken ikäisille ja kokoisille, jokaiselle joka on kiinnostunut itsestään, kertoo skeema- ja ihminen tavattavissa -terapeutti Eino Hoisko.

MAINOS

Eino lupaa, että puheen lomassa kuullaan myös musiikkia, sillä Eino esittää kitaroineen omia kappaleitaan, jotka ovat syntyneet hänen oman polkunsa varrella.

Hoisko kertoo, että hän haluaa järjestää luennon jotta ihmisillä olisi mahdollisimman matala kynnys tulla kuulemaan ja pohtimaan yhdessä ihmisenä olemista. Samalla luento tarjoaa ammatikseen ihmisten parissa työskenteleville mahdollisuuden syventää tietouttaan tällä osa-alueella.

Kysymykseen siitä miten minusta tuli minä, ihminen törmää jossain vaiheessa elämäänsä.

– Usein tämä ajatus nousee ensimmäisiä kertoja ihmiselle murrosiän tietämissä, elämän tragedioitten yhteydessä, silloin kun huomaamme elämässä jonkun asian, joka toistuu ja toistuu vaikka päätimme muuta, pyöreitä vuosia täyttäessämme ja myös kun elämän iltaan saavutaan.

– Silloin voimat ja usein myös terveys on jo hieman häilyvää.

Eino Hoiskon tarkoitus on auttaa ihmistä ymmärtämään itseään ja saamaan ainakin, jos ei nyt kertaluontoista apua, niin ainakin olla tienviittana, jonka päästä voisi löytyä vastauksia.

– Pyrin kertomaan asioita ”arkisen rouhevasti” kielellä, joka on jokaisen käytössä ja ymmärtää merkityksen, Hoisko sanoo.

Luennolla käydään rakenteellisesti läpi ihmisen rakennetta ja sen kehittymiseen vaikuttaneita tekijöitä. – Pohjana josta ponnistetaan on psykodynaaminen lähestymistapa ja skeemterapiasta nousseita ajatuksia.

Yleisluennolla aiheet käsitellään luonnollisestikin yleisellä tasolla ja jos esimerkkejä tarvitaan, Hoisko etsii niitä omasta elämästään. Mikäli kiinnostusta itsetuntemusryhmiin tai yksilöterapiaan syntyy, nekin ovat mahdollisia.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät