Urku- ja kuoromusiikin konsertti Perhossa ja Kyyjärvellä

55
Mainos[adrotate banner="3"]

Perhon ja Kyyjärven kirkon urut täyttävät tänä vuonna 30 vuotta. Molemmat urut ovat Hans Heinrichin urkurakentamon rakentamat, Perhossa 20-äänikertaiset ja Kyyjärvellä 16-äänikertaiset.

Christian Ahlskog.

Molemmat urut ovat mekaaniset ja ne valmistuivat vuonna 1989. Niiden disposition eli äänikertavalikoiman suunnitteli oululainen urkuri Risto Ainali, joka konsertoi molemmissa seurakunnissa v. 2009, kun urut olivat olleet käytössä 20 vuotta.

MAINOS

Merkkivuotta juhlistetaan myös tänä vuonna konsertilla. Oulun Konservatorion kirkkomusiikin opiskelijat opettajansa urkuri Christian Ahlskogin johdolla konsertoivat sekä Perhon että Kyyjärven kirkossa keskiviikkona 20.2. Ohjelmassa on opiskelijoiden esittämää urku- ja kuoromusiikkia sekä Christian Ahlskogin urkuimprovisointia.

Christian Ahlskog toimi vuosina 2006-2014 kirkkomuusikkona Kokkolan ruotsalaisessa seurakunnassa, kunnes aloitti syksyllä 2014 urkujensoiton lehtorina ja kirkkomusiikin linjajohtajana Oulun Konservatoriossa.

Kirkkomusiikin koulutus on toiminut Oulun Konservatoriossa vuodesta 1984 lähtien. Koulutus valmistaa kirkkomuusikon perustutkintoon.

Opintoihin kuuluu mm. urkujen- ja pianonsoitto, laulun opiskelu, kuoronjohto, kuorolaulu, erilaiset lauluyhtyeet ja teoria-aineet. Suuri osa valmistuneista jatkaa opintoja Sibelius-akatemiassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Perhossa kerätään vapaaehtoinen kolehti Yhteisvastuulle.

Konsertit pidetään 20.2. kello 18 Kyyjärven kirkossa ja kello 20 Perhon kirkossa.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa