Kosican Oy toi plug in hybridit Alajärvelle

Alajärvellä syksyllä perustettu Kosican Oy on tuonut paikkakunnalle myyntiin plug in hybridi -vaihtoautoja.

Kosicanin toimitusjohtaja, autojen ostosta vastaava Teemu Maunuksela sekä myynnistä vastaava Jussi Latvala kertovat, että yritys haluaa tarjota asiakkailleen järkevän määrän ajettuja ja järkevän hintaisia autoja kaikissa hintaluokissa.

MAINOS

– Meiltä löytyy jokaiselle jotakin ja jos asiakkaalla on toiveena jokin tietty auto jota ei meiltä juuri sillä hetkellä löydy autamme mielellämme mieleisen auton etsinnässä, miehet lupaavat.

Sekä Maunukselalla että Latvalalla löytyy historiaa autojen parista jo pitkältä aikaa ja nyt oli oikea aika lähteä tekemään tätä työtä oman yrityksen kautta.

– Pitkin viime vuotta ajatus kyti mielessä jo vahvasti. Syksyllä pohjatyön tehtyämme päätimme vaimoni Marian kanssa lähteä yrittäjiksi. Tuomme asiakkaille oman tekemisemme kautta lisää vaihtoehtoja, kertoo Maunuksela.

Nyt Kosican on tuonut perinteisten bensa- ja dieselmoottorien rinnalle myös aidosti vihreämpiä vaihtoehtoja, hybridejä. Niitä saa jo vaihtoautoinakin ja on selvää, että ne ovat autokaupan tulevaisuutta.

– Keski- ja Pohjois-Suomessa hybridiautoja on toistaiseksi käytössä vasta vähän, siksi haluamme olla etujoukoissa levittämässä näiden autojen tuloa myös tälle alueelle, Jussi Latvala toteaa.

Hybridit tulivat Alajärvelle Tampereelta, jossa Teemun veljellä Petrillä on Novoset -autoliike. Novoset tuo hybridejä Keski-Euroopasta, lähinnä Hollannista, joka on ollut edelläkävijänä hybridautojen käytössä. Alajärvelle näistä hybrideistä tuotiin nyt kolme eri mallia ja valikoimaa tullaan kasvattamaan jatkossa.

Alajärvellä pääsee ihmettelemään ja testaamaan Mitsubishin, Volvon ja Opelin hybridejä ja samalla toteamaan, että ”sähköautot” eivät nykyisin ole enää pelkkiä pikkuautoja. Esillä olevat mallit ovat isoja ja näyttäviä.

– Autot tulivat meille viime viikon lopulla ja ne ovat jo nyt herättäneet suurta kiinnostusta, Latvala ja Maunuksela kertovat.

Hybridillä ajo on edullista, sillä plug in hybridin saa ”tankattua” suoraan kotona seinäpistokkeesta. Autoissa on lisäksi joko dieselin tai bensan käyttömahdollisuus, joten matka ei katkea vaikka akkujen varaus loppuisi.

Sähköllä ajaminen on kuitenkin muita vaihtoehtoja vihreämpää ja edullisempaa, myös perus- sekä käyttövoimaverotus on hybrideissä edullisempaa.

Hankintahinnaltaan käytetty hybrid, ja sama malli perinteisellä moottorilla varustettuna, eivät juurikaan eroa toisistaan. Hybridit ovat yleensä paremmin varusteltuja ja kauppiaiden mukaan ne toimivat mainiosti Suomen talvessa.

– Ainoa käytön kannalta isompi ero on se, että peräkontin koko on hybridissä vähän pienempi kuin vastaavassa tavallisessa mallissa, Maunuksela kertoo ja sanoo syyksi sen, että akut on varastoituna peräkontin alle.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version