-9.1 C
Alajärvi
sunnuntai 05.2.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Talvilomaviikon äksönit Soinissa

Talvilomaviikolla Soinissa discoillaan, ulkoillaan, temppuillaan ja kierrätetään. Lisäksi voi 13-28 -vuotias nuori voi perustaa 4H-yrityksen ja alkaa tienata omaa rahaa.

Nuorisotilatoiminnan viikon ohjelma on koottu MuoviSampo-projektin innoittamana. Illoissa mm. kokkaillaan hävikkiruuasta, vaihdetaan vaatteita ja tavaroita vaihtotorilla sekä tehdään nuopparin seinille tauluja kierrätysmateriaaleja hyödyntäen.

Talviloman alun kunniaksi järjestetään disco Soinin nuorisotiloilla 4.-5. luokkalaisille perjantaina 22.2. keello 18-20 ja 6.luokkalaisille ja sitä vanhemmille kello 20-23. Luvassa on kilpailuja, hyvää musaa naposteltavaa, ym. kivaa. Mukana yhteistyössä illassa on Järviseudun omaishoitajat ja läheiset ry.

Sunnuntaina 24.2. on Talvirieha Soinin Kukonkylällä Tillikanrannassa ja Sikomäessä kello 13-16. Paikalla on FatBike-kokeilumahdollisuus ja kilpailuja. Kaverikoirat ovat paikalla rapsutettavana.

Kioski palvelee ja kota on käytössä. Moottorikelkka-ajelua ja laskettelumahdollisuus isossa pulkkamäessä Sikomäessä (Ähtärintien ja Itä-Ähtärintien risteys). Ottakaa omat välineet mukaan!

Maanantaina 25.2. Kierrätyspuoti Neliapila palvelee kello 10-14.

– NonStop 4H-yritysinfo on kello 15-18 Soinin nuorisotiloilla. Kaikille 13-28 -vuotiaille nuorille on avoin iltapäivä, jossa voi tutustua siihen mitä on 4H-yritystoiminta, kertoo 4H:n toiminnanjohtaja Saija Källi.

– Mukana myös jo useamman vuoden 4H-yrittäjänä toiminut Martti Lehtonen. Hänen 4H-yritys ML Custom Knives myy Martin itsensä käsityönä tekemiään puukkoja. Martti kertoo omasta 4H-yrittäjyydestään.

Tilaisuudessa voi saada ideoita oman 4H-yrityksen perustamiseen yksin tai yhdessä kaverin kanssa sekä saada tiedot ja hakulomakkeen Soinin kunnalta saatavaan ”Kesätyö 4H-yrittäjänä” -tukeen.

– Mukaan voi tulla koko ajaksi suunnittelemaan omaa yritystoimintaansa tai vain piipahtamaan itselle sopivaan aikaan, mikäli tarvitsee vain johonkin asiaan lisätietoa. Mukaan voivat tulla myös jo aiemmin 4H-yrityksen perustaneet nuoret.

Tiistaina 26.2. Nuoppari (4.-6.-lk) on kello 15-20. Perus nuopparitoimintojen lisäksi on hävikkiruoka -kokkailua ja sisustustaulujen tekoa nuopparille kierrätysmateriaaleja hyödyntäen. Lisäksi vaihtotori toimii illan ajan.

Temppurataa ja kierrätystä

Keskiviikkona 27.2 on Temppurata 3-8-vuotiaille lapsille kello 13-15 Soinin yhtenäiskoululla. Yhteistyössä iltapäivässä ovat MLL Soini, Soinin kunnan liikuntapalvelut ja 4H.

Torstaina 28.2. Kierrätyspuoti Neliapila palvelee kello 13-17. Nuoppari seiskaluokkalaisille ja sitä vanhemmille on kello 17-20. Normaalien nuopparitoimintojen lisäksi on myös torstaina hävikkiruoka -kokkailua ja sisustustaulujen tekoa. Lisäksi vaihtotori toimii illan ajan.

Perjantaina 1.3. Nuoppari seiskaluokkalaisille ja sitä vanhemmille on kello 18-22 ja normaalien nuopparitoimintojen lisäksi tiloissa käytössä uusi pakopeli. Kerää 2-4 hengen porukka ja tule kokeilemaan peliä nuopparin aukioloaikana.

Pakopeli on rakennettu yhteistyössä Kuudestaan ry:n Eco North -hankkeen kanssa ja se on nuopparilla käytössä maalis- ja huhtikuun ajan. Pakopeli lähtee sitten kiertoon muihin Kuusiokuntiin. Lisäksi vaihtotori toimii illan ajan.
Lauantaina 2.3. Kierrätyspuoti Neliapila palvelee kello 10-14.

Sunnuntaina 3.3. seurakunta järjestää laskiaisriehan perhekirkon jälkeen kello 11-13. Tapahtumassa on mäenlaskua, moottorikelkkakyytiä, aikuisille toppahousujumppaa. Kahvio on paikalla.

Koko talvilomaviikon nuopparilla toimii aukioloiltoina tavaroiden ja vaatteiden vaihtotori. Tuo tullessasi sinulle tarpeettomat, mutta edelleen käyttökelpoiset tavarat ja vaatteet ja vie mennessäsi sinulle tarpeellinen asia minkä löydät vaihtotorilta. Saa myös vain tuoda tai vain viedä!

Talvilomaviikolla Kierrätyspuoti Neliapilassa on päivittäin vaihtuva tarjous.

Puodissa on käynnissä myös kilpailu: Ota kuva tekemästäsi löydöstä ja tägää se #kierrätyspuotilöytö ja @soinin4H niin olet mukana lahjakortin arvonnassa. Kilpailu on auki Instagramissa ajalla 20.2-31.3.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät