8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Jouluvaloista monta mielenkiintoista ideaa

Pelloille sijoitettava jätkänkynttiläpolku toivottamassa tervetulleeksi Vimpeliin.

Joulukalenteri-ikkunat Patruunantien varrelle. Puihin erikokoisia pallovaloja. Valotähdet jäälle. Kirkkosillan valaistus. Lipputankovalot. Valoketjut.

MAINOS

Jouluvalomaa poroineen ja joulupukkeineen Lukkarinpuistoon. Kunnallinen jouluvalokisa. Jouluikkuna tyhjän liiketilan ikkunaan.

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen ensimmäisen työpajan aiheena olivat jouluvalot. Nuorisotalolle kokoontui noin 20 henkeä ideoimaan valaistusta.

Työpajan osallistujista muodostetuilta pienryhmiltä pulppusi hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita.

Kuntalaisten herättelyä

Vimpelin Yrittäjien puheenjohtaja Susanna Korkiatupa taustoitti hankkeen tarkoitusta avauspuheenvuorossaan. Eri ryhmissä ja eri yhteyksissä on puhuttu, että kylänraittia pitäisi saada viihtyisämmäksi.

Yrittäjäyhdistys haki ja sai Aisaparilta tukea hanketta varten. Lisäksi kunta myönsi yrittäjäyhdistykselle lainaa hankkeen käynnistämistä varten. Korkiatupa muistutti, että hankkeeseen kuuluvat työpajat ovat avoimia kaikille kuntalaisille.

– Kunta on luvannut toteuttaa erinäisiä asioita. Budjettiin on varattu rahaa sesonkivaloja varten. Hankkeella pyritään herättelemään kuntalaisia.

Vetovoimaa ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hankkeen projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen totesi puolestaan, että työpajassa esiin tulevat ideat kootaan yhteen ja esitetään kunnan teknisenä johtajana toimivalle Ville Karjalaiselle.

Kunta on varannut kuluvan vuoden talousarvioon 10 000 euroa jouluvalaistuksen toteuttamista varten. Työpaja järjestettiin jo helmikuussa muiden muassa kilpailutusten takia.

Villejä visioita

Teija Uitto-Kohonen kannusti työpajan osallistujia ytimekkäästi:
– Visioikaa villisti!

Naisvoittoisissa pienryhmissä tehtiin työtä käskettyä. Ideoita poimittiin myös esitteistä, vaikka suurin osa paperille kirjoitetuista tai piirretyistä ideoista tulikin 2–4 hengen pienryhmien jäseniltä itseltään.

Eila Lakaniemi oli saanut hyvän, kausivaloja koskevan vinkin kännykkäänsä. Idea kirjattiin Lakaniemen ryhmän yhteenvetoon.

Eila Lakaniemi (vas.) esitteli saamaansa jouluvalovinkkiä hankkeen projektipäällikkönä toimivalle Teija Uitto-Kohoselle ja Vimpelin Yrittäjien puheenjohtajana toimivalle Susanna Korkiatuvalle.

Useammassa ryhmässä ideoitiin Patruunantien varrella kasvavien puiden valaisemista, samoin Savonjoen ylittävän Kirkkosillan valaistusta.

Innostus oli illan sana ja ideoiden esittelemisen jälkeen joku tuumasikin, että toteutuksen voisi aloittaa vaikka heti.

Eeva Arpalan pienryhmässä ideat oli myös merkitty karttaan.

Työpajassa tuli esille myös se, että esimerkiksi seurakunnat voisivat valaista omat rakennuksensa.

Samoin ilmoille heitettiin idea, että kunnan keskustassa toimivat kauppaliikkeet kantaisivat oman kortensa kekoon valaistuksen osalta. Vimpelin ainoan kerrostalon eli Tervasuksen ikkunoissa voisi puolestaan loistaa samanlaiset kyntteliköt.

Ideointi ei jäänyt pelkkään joulunajan valaistukseen vaan muitakin valaistukseen ja kunnan keskustan viihtyvyyteen liittyviä asioita pulpahti esille.

Näitä olivat esimerkiksi kohdevalaistus Pesäpalloilija-patsaalle ja Lukkarinpuistoa ympäröivälle muurille, Hippo-Puistoon rakennettava lasten seikkailupuisto, Saarikentän valaiseminen ulkoapäin ja kelvollisen yleisvalaistuksen saaminen Hippo-Puistoon.

Tulevaan kiertoliittymään ehdotettiin rakennettavaksi pesäpallosta muistuttava kiertoliittymäteos.

Seuraava työpaja järjestetään nuorisotalolla maaliskuun 12. päivänä, jolloin mietitään istutuksia ja vehreyttä.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät