Sote- ja maakuntauudistuksen valmistelu jatkuu

Mainos[adrotate banner="3"]

Perustuslakivaliokunta on antanut lausuntonsa sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanevasta lakipaketista.

Perustuslakivaliokunnan lausunnon perusteella voidaan olettaa, että sote- ja maakuntauudistuksen toimeenpanevien lakien valmistelu on mahdollista viedä päätökseen nykyisen eduskunnan istuntokauden aikana.

MAINOS

Seuraavaksi uudistuslakipaketti palaa sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan tehtyä lopulliset muokkauksensa lakipakettiin se siirtyy eduskunnan suuren salin käsittelyyn.

Tämän hetkisen tiedon mukaan eduskunnalla on aikaa hyväksyä lait 15.3.saakka.

− Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on vielä suuri työ edessään. Myös tiukka aikataulu asettaa paljon haasteita. Mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että uudistuksen valmistelun eteneminen olisi suoraan uhattuna, arvioi valmistelujohtaja Asko Peltola.

Peltolan mukaan Etelä-Pohjanmaalla uudistuksen valmistelu on edennyt jo pitkälle. Maakunnassa on täysi valmius viedä uudistusta eteenpäin, kun lakipaketin käsittely saadaan päätökseensä.

− Etelä-Pohjanmaan sote- ja maakuntauudistuksen valmisteluorganisaation henkilöstö jatkaa työssään normaalisti ensi viikolla.

– Myös tilannekuva tarkentuu lähipäivinä, minkä jälkeen valmistelun jatkumiseen ja lakien käsittelyn etenemiseen voidaan ottaa tarkemmin kantaa, Peltola sanoo.

MAINOS
Edellinen artikkeliJärvi-Pohjanmaan toimitilat-palvelusta voit löytää nyt myös tilat kesän juhliin!
Seuraava artikkeliEucabeth Kivikankaalle SM-kultaa