MAINOS

Vilinää ja vauhtia Lakiksen rinteillä

Perjantain vastaisen yön pakkanen käänsi kelin talvisemman tuntuiseksi Vimpelin korkeudella. Lomaviikko näkyi muiden muassa Lakiksella. Ihmispaljoudesta sai vihiä jo parkkipaikoilla. Rinteitä alas tultiin suksilla ja lumilaudoilla. Perheen pienimmät ja toisenlaisesta vauhdista tykkäävät kansoittivat suositun pulkkamäen.

Hiihtolomaviikon perjantai on ollut Lakiksella toistaiseksi kuluvan lomaviikon vilkkain päivä. Laskettelusta ja yhdessäolosta Lakikselle nauttimaan on tultu läheltä ja vähän kauempaakin. Kävijöitä on riittänyt eVimpelin ja naapurikuntien lisäksi esimerkiksi ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta. Roope ja Aleksandra Laukkonen tulivat Evijärveltä. Isä-Roopelle Lakiksen rinteet ovat entuudestaan tuttuja, mutta aikaa edellisestä Lakiksen-visiitistä oli ehtinyt vierähtää 15 vuotta. Seitsemänvuotias Aleksandra oli perjantaina Lakiksella ensimmäistä kertaa – kuten myös laskettelusuksilla.
– Itse laskettelin nuorena paljonkin, mutta kaksikymppisenä harrastus meni moottoriurheilun puolelle. Viimeiseen kymmeneen vuoteen en ole ehtinyt rinteeseen, kun on lapsia ja muuta. Nyt olisi ajatus, että saisin tyttären ja pojan kanssa omaa aikaa rinteess’, kertoo Roope Laukkonen.

MAINOS

Aleksandra oli isänsä linjoilla siinä, että Lakikselle tullaan toistekin.
– Vaikeinta laskettelussa on ehkä jarruttaminen, hän arvioi.

Pianonsoittoa, tanssia ja kirjakaverikerhoa harrastava Aleksandra kertoo hiihtolomalla luistelleensa, leikkineensä serkkujen kanssa ja katsoneensa elokuvia.

Seitsemänvuotias Aleksandra Laukkonen tutustui lasketteluun isänsä Roopen opastuksella.

Mummolareissulla mutkamäkeen

Moni on suunnannut Vimpeliin hiihtolomalle sekä tällä viikolla että viime viikolla, jolloin oli monen eteläsuomalaispaikkakunnan koulujen hiihtolomaviikko. Mervi ja Leo Forma saapuivat pitkän viikonlopun viettoon ja mummolaan Vaasasta. Lakiksen rinteet ovat Mervi Formalle tulleet tutuksi jo 80-luvun loppupuolella, jolloin hän lasketteli lähes joka talviviikonloppu kotipaikkakunnan mäessä. Mervi Forma kertoo laskettelevansa Leon kanssa kolmatta talvea yhdessä.

Yhdeksänvuotias Leo Forma kehaisee Lakiksen rinteitä hyviksi. Hän kertoo harjoittelevansa hyppyjä ja temppuja.
– Laskettelu on kivaa.

Mervi ja Leo Forma viettävät pitkää viikonloppua Vimpelissä muiden muassa laskettelemalla.

Leo on liikunnallinen nuorimies, joka harrastaa voimistelua Vaasan Telinetaitureissa. Hiihtoloman ohjelmaan on kuulunut muiden muassa hiihtolomaleirillä, jonka ohjelmaan kuului esimerkiksi ulkoilua ja pelailua sekä muuta kivaa tekemistä.

Virpi Poikelin

MAINOS
Exit mobile version