-13.5 C
Alajärvi
maanantai 27.3.2023
spot_img
spot_img

Opiskelu Jamissa on entistä monipuolisempaa

Syksyllä käyttöönotetun uuden opetussuunnitelman myötä opiskelu Alajärvellä Jamilla on nyt entistäkin joustavampaa ja tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia myös niille, jotka haluavat suorittaa opintoja tavanomaista kolmea vuotta nopeammin.

Yksi opintojaan nopeuttanut on syksyllä liiketoiminnan perustutkinnon opiskelut merkonomiksi aloittanut Minna Heikkinen, joka on opintojen myötä tekemässä alanvaihtoa.

Keski-Suomesta Alajärvelle muuttanut Minna on aikaisemmin toiminut 15 vuotta koulunkäynnin ohjaajana ja nyt hänellä tavoite on valmistua kahdessa vuodessa merkonomiksi.

Opettaja Liisa Raivio Jamin Alajärven ja Töysän toimipisteistä kertoo, että Minna tekee tutkintoaan nyt uuden opetussuunnitelman mukaan.

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on siinä keskeisessä osassa, mutta vanhan työssäoppimissysteemin sijasta myös työpaikalla oppimista voidaan toteuttaa uudella tavalla ja sen ohessa suorittaa näyttöjä tutkinnon osiin.

Hyvänä esimerkkinä uudenlaisesta tavasta opiskella on Minna toteuttanut työpaikalla tapahtuvaa oppimista Sisustus Kokonissa kauppias Maikki Kokon ohjauksessa.

Minna on ollut Maikin opissa kuutena perjantaina ja näissä päivissä on paitsi opittu asiakaspalvelua, myös ennen muuta Maikin erityisosaamisalaa somistusta.

Minna on päässyt ensimmäistä kertaa elämässään rakentamaan mm. näyteikkunaa ja muita sisustuksella toteutettuja tehokeinoja myymälään – luotu asiakkaille valmiita ideoita, miten valikoimissa olevia tuotteita voi käyttää.

Se, että opiskelija on ollut paikalla vain päivän viikosta, ei Maikin mukaan ole huono juttu. Näin sille yhdelle päivälle on voinut suunnitella opiskelijankin kannalta mahdollisimman järkevää tekemistä.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät