Hankiajot kokosivat maastopyöräilijät Soiniin

Mainos[adrotate banner="3"]

Toiset maastopyöräilijöiden Hankiajot järjestettiin Soinissa viime sunnuntaina. Retkeilijöitä kokoontui paikalle enemmän kuin viime vuonna.

Lähes 50 retkeilijää nautti kauniista luonnosta Kaihiharjun maastoissa nollakelissä.

MAINOS
Hankiajojen startti on tapahtunut. Lähes 50 pyöräilijää lähti matkaan Sisun pyöräilyjaoston jäsenten vetäessä eri vauhdilla ajaneita ryhmiä.

Soinin Sisun pyöräilyjaoston aktiivit olivat polkeneet pyöräilyuraa reilun metrin levyisellä moottorikelkkavetoisella lanalla useiden kuukausien ajan.

Tapahtumaa edeltäneillä viikoilla tuli hyvät yöpakkaset, jotka kovettivat pohjan hyväksi. Reitit, jotka olivat 14 ja 27 kilometrin mittaisia, kestivät tapahtumapäivän ajot varsin hyvin suojakelistä huolimatta.

Reitti kulki Yhtenäiskoululta Lauttosen kautta Riuttoselle. Lyhyempi reitti kävi Heinäjärjentiellä, josta Mottilan kautta ajettiin takaisin koululle. Pitempi reitti kävi Kaihiharjulla ja Metsähallituksen luvalla ajettiin Natura-alueella pitkin kauniita maisemareittejä.

Jonna ja Mikko Siirilä sekä Sami Pasanen Alavudelta olivat mukana Hankiajoissa ensimmäistä kertaa.

– Reitti on oikein täysjoustopyörillä ja läskipyörillä. Ajettava polku on hyvä ja kestää hyvin. Ei tässä ole mitään valittamista. Tankkauspiste täällä Mottilassa oli myös oikein mukava, kertovat Alavudella maastopyöräilyä porukalla harrastavat kuntoilijat.

Mäkelänkylän maa-ja kotitalousseuran aktiivit oli mukana Mottilan tankkauspisteellä hoitamassa tankkausta ja lättyjä paistelemalla.

Fillarikauppa Cycli oli mukana tapahtumassa esittelemässä erilaisia pyöriä.
Erilaisia pyöriä löytyy tavallisista maastopyöristä hybrideihin, täysjoustopyöriin ja sähköavusteisiin läskipyöriin. Varusteet, varaosat ja huolto löytyy myös liikkeestämme Seinäjoelta, kertoo Lassi Haapanen liikkeestä.

Pyöräilyjaoston puheenjohtaja Irma Nukarinen kertoi tapahtumasta tulleen positiivista palautetta.

Radat kestivät lauhasta säästä huolimatta hyvin. Järjestelyt kokonaisuudessaan saivat kiitosta kuntoilijoilta, joita saapui Tampereen ja Vaasan väliltä.

Palaute oli niin hyvää, että ehkäpä hankiajoja taas suunnitellaan ensi talvelle. Nyt tallotut radat ovat keväällä vapaasti käytettävänä pyöräilijöille ja kävelijöille, kannustaa Nukarinen.


Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliPaloaseman rakennustöiden on yhä tavoite alkaa syksyllä
Seuraava artikkeliNuoriso-Leader tulee – hae mukaan nuorisojaoston jäseneksi!