-5 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Paloaseman rakennustöiden on yhä tavoite alkaa syksyllä

Alajärvellä uuden paloaseman suunnittelu on käynnistynyt alasuunnitelmien osalta ja valmistunee kevään tai kesän aikana.

– Paloasemahanke pyritään saamaan laskentaan kesän aikana, jolloin rakentamisen aloitusajankohta on syksy 2019, jos suunnittelu pysyy aikataulussa, kertoo tekninen johtaja Jouni Hänninen.

Hänninen kuitenkin pohtii, että jos rakentamaan päästäisiin vasta loppuvuodesta, niin se ei välttämättä ole järkevää, koska talvella rakentaminen on kuitenkin kalliimpaa.

Paloaseman rakennushanke on viivästynyt ensivasteen vetäydyttyä syksyllä 2018.

– Sairaanhoitopiiri oli mukana hankkeessa siten, että paloasemalle piti tulla tilat myös ensivasteelle.

– Yhteisymmärrykseen kustannusten ja tilojen jaosta ei kuitenkaan päästy, Hänninen kertoo. Tästä syystä pitkällä ollut suunnittelu aloitettiin alusta ja hanke viivästyi.

Tekninen toimi sai tarjoukset kohteen rakennesuunnittelusta kahdelta eri toimijalta. Vastauksia tarjouspyyntöihin saatiin yksi.

Tarjouspyynnössä valintaperusteena on ollut halvin hinta, halvimman tarjouksen rakennesuunnittelusta antoi Ramboll Oy hintaan 36700 eurolla, jonka lautakunta valitsi rakennesuunnittelijaksi.

Sähkösuunnittelusta tarjouksia saatiin kolme kappaletta. Halvimman tarjouksen sähkösuunnittelusta antoi Insinööri-toimisto PK/Pauli Kippola hintaan 16500 euroa ja se valittiin sähkösuunnittelijaksi.

LVIA-suunnittelusta tarjouksia saatiin kolme kappaletta. Halvimman tarjouksen antanut Paloff Oy, hinta 24900 euroa, valittiin tehtävään.

Tähän mennessä uuden paloaseman tontilta vanhan painihallin ja lämpökeskuksen välistä on jo kaadettu puita. Todennäköisesti myös sähkö- ja viemärilinjoja joudutaan alueella siirtämään.

Terveyskeskusremontti etenee

Alajärven terveyskeskuksen keittiön saneeraustyöt on saatu valmiiksi helmikuun lopussa. Keittiön kaikki seinä-, lattia- ja sisäkattorakenteet uusittiin.

Suurimpana muutoksena tiskauslinjaston paikka muutettiin ja laajennettiin. – Koko keittiön ilmastointi-, sähkö- ja LV-järjestelmät uusittiin vastaamaan tämän hetken säännöksiä ja tarpeita, Hänninen sanoo.

Terveyskeskuksen saneeraus etenee nyt vanhan ensiavun tilojen muutostöillä. Tiloihin saneerataan vastaanottotiloja lääkäreille ja hoitajille.

Vanhan osan yhdyskäytävä puretaan kevään aikana ja Alvar Aallon suunnitteleman vanhan sairaalan tilapäinen käyttö päättyy tämän vuoden aikana ja henkilöstö siirtyy terveyskeskuksen saneerattuihin tiloihin.

Kesän aikana aloitetaan terveyskeskuksen ulkopuolen julkisivujen korjaustyöt, mm. betoniset seinäelementit soodapuhalletaan ja osa peltisiä listoituksia uusitaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät