-5.5 C
Alajärvi
lauantai 25.3.2023
spot_img
spot_img

Aloitteella perätään koirapuistoa Alajärvelle

Alajärven kaupunginvaltuuston maanantai-iltaisen kokouksen päätteeksi jätetyssä valtuustoaloitteessa vaaditaan koirapuistoa Alajärvelle.

Valtuutettu Pentti Joensuu ja 27 muuta valtuutettua olivat allekirjoittaneet aloitteen Koirapuisto Alajärvelle. Allekirjoittajat esittävät, että Alajärven tekninen toimi selvittää ns. Linnunlaulupuiston soveltuvuutta koirapuistoksi ja vaihtoehtoisesti osoittaa koirapuistolle soveltuvan paikan.

Lisäksi aloitteessa vaaditaan, että kaupunki myöntää koirapuiston rakentamiseen 15000 euron määrärahan.

Valtuutettu Jaakko Aho jätti aloitteen ikäihmisten tilanteeseen varautumisesta. Aho esitti, että vanhusten hoidossa omaishoitajien lisäksi perustetaan ja otetaan käyttöön perhekodit ja yksityiset pienet hoivakodit. Näiden lisäksi sopii vielä suurikin hoivalaitos.

Euron tontteja

Alajärven alueella rakentaminen on vähentynyt viime vuosina. Rakentamisen piristämiseksi kaupunginhallitus oli esittänyt maanantaina kokoontuneelle valtuustolle, että 2.5. alkaen ja aina 18.12.2020 saakka kaupungin myynnissä olevia omakotitontteja myytäisiin eurolla tontti.

Valtuustossa valtuutettu Sari Palmu teki keskustan ryhmäesityksen, jossa esitettiin mm. että tontin ostajana ei voisi olla yritys.

Valtuutettu Jukka Kangastie teki perussuomalaisten ryhmäesityksen, että kampanja-aika lyhennetään päättymään 20.12.2019.

Jukka-Pekka Matintupa teki esityksen, että tonttien myyntien lisäksi tulisi kehittää rakentajille kohdistettu paketti, joka koskee muitakin rakentajia, kuin vain kaupungin tontin ostajia.

Jukka Joensuu kokoomuksen valtuustoryhmän edustajana kannatti Kangastien ja Matintuvan esityksiä. Jenni Kuisti kannatti Matintuvan ja Kangastien esityksiä.

Jukka-Pekka Matintupa esitti tämän jälkeen, että asia valmistellaan uudelleen ja että kaikkia rakentajia muistetaan rakentajapaketilla. Markku Sillanpää vastusti asian käsittelyn siirtämistä ja Jukka Joensuu esitti neuvottelutaukoa.

Neuvonpidon jälkeen Matintupa veti esityksensä asian käsittelyn siirtämisestä pois. Palmu veti keskustan ryhmäesityksen poistettavista kohdista pois ja Kangastie veti esityksensä kampanja-ajan lyhentämisestä pois.

Puheenjohtaja esitteli neuvottelun tuloksena tehdyn uuden päätösesityksen. Sen mukaan kampanja-ajaksi tuli 2.5-20.12.2019. Ostaja voi olla yksityinen ja rakentaminen tulee aloittaa yhden vuoden kuluessa tontin kauppakirjan allekirjoituspäivästä.

Mikäli rakentamista ei ole aloitettu tontin kauppakirjan allekirjoituspäivästä vuoden kuluessa, kauppa puretaan ja sakkomaksuna peritään ennen tonttikampanjan alkua voimassa ollut tontin hinta elinkustannusindeksillä korotettuna.

Tontteja voidaan myydä yksi rakentajaa kohti. Tonttien edelleen luovutus rakentamattomana on kielletty. Kampanjan aikana tontteja ei voi varata.

Tämän lisäksi valtuusto myöntää 4000 euron arvoisen rakentajan palvelusetelin Alajärvellä toimiviin yrityksiin niille yksityisille omakotitalorakentajille, jotka rakentavat muille kuin yhden euron kampanjatonteille Alajärvellä.

Rakennuslupa tulee olla haettu kampanja-aikana 2.5.-20.12.2019. Rakentaminen tulee aloittaa vuoden kuluessa rakennusluvan myöntämisestä. Palvelusetelin voi lunastaa, kun rakennuksen ensimmäinen viranomaiskatselmus on tehty.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti muutetun esityksen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät