-5.3 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Miljoona Mikrosirua saapuu Vimpeliin

Miljoona Mikrosirua-projektissa koulutetut siruttajat siruttavat lemmikkieläimiä, veloituksena on vain sirun ja rekisteröinnin hinta.

Miljoona Mikrosirua-projekti saapuu ensi kertaa Vimpeliin, 7.4. Tilan ja 50 ensimmäiselle lemmikille sirut tarjoaa Vimpelin kunta.

Suomessa katoaa joka vuosi tuhansittain eläimiä, jotka saadaan kiinni ja toimitetaan löytöeläintaloon.

Kun lemmikki on tunnistusmerkitty mikrosirulla ja siru rekisteröity kansalliseen rekisteriin (Kissaliitto/ Kennelliitto/ Siruhaku/ Turvasiru), löytöeläimen omistaja saadaan yleensä nopeasti selville ja eläin takaisin kotiin, kulut minimoiden.

Tunnistusmerkittäväksi voi tuoda kennelnimettömän kissan, koiran tai kanin. Työ tehdään omakustannehintaan, veloituksena on vain sirun ja rekisteröinnin hinta.

Kaikkien eläinten tunnistusmerkintä rekisteröinteineen maksaa kolme euroa. Sirutiedot rekisteröidään projektin toimesta tietoturvalliseen Siruhaku.fi – rekisteriin.

Sirun asettaminen on rokotusta vastaava, yksinkertainen toimenpide. Siruttajat ovat eläinlääkärin kouluttamia.

Miljoona Mikrosirua – projektin toimesta on tunnistusmerkitty ja rekisteröity jo yli 7500 eläintä! Projekti on alkanut elokuussa 2017.

Siruttamisen kustannus on pienempi kuin löytöeläintalon hoitovuorokausi, joten nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen. Omistajansa tiedoille rekisteröidyllä mikrosirulla varustettu karkuri pääsee yleensä nopeasti ja edullisesti takaisin kotiinsa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät