-21.1 C
Alajärvi
torstai 07.12.2023
MAINOS
MAINOS

Etelä-Pohjanmaan rakennusperintökilpailu starttaa

Etelä-Pohjanmaan rakennusperintökilpailu järjestetään kahdennentoista kerran.

Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja palkita eteläpohjalaisia hyvin säilyneitä tai mallikelpoisesti korjattuja rakennuksia ja kohteita.

MAINOS

Samalla herätetään kiinnostusta eteläpohjalaista rakennuskulttuuria kohtaan. Kilpailuesityksiä voivat tehdä kunnat, kotiseutu- ja museoyhdistykset, kotiseutu- ja kulttuurityötä tekevät muut tahot, yksityiset henkilöt tai omistajat.

Vapaamuotoiset kilpailuehdotukset tulee olla hyvin perusteltuja. Ehdotukseen liitetään kuvia ja mahdollisia muita selvityksiä.

Kohteen tulee olla alkuperäisasussaan tai kunnostettu alkuperäisyyttä kunnioittaen. Kohteen ikä ei ole palkintoperuste, mutta sen tulee edustaa omaa aikaansa ja sen mukaisia tyyli- ja muotoratkaisuja.

Korjausten tulee olla perinteisin materiaalein tehtyjä. Kohteen tulevaisuus tulee olla turvattu ja sen tulee olla mielekkäässä käytössä. Palkintoa ei myönnetä museoille.

Kilpailun järjestää Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys yhteistyössä Seinäjoen museoiden maakunnallisen toiminnan kanssa. Kilpailu järjestetään yhdistyksen toimialueella.

Kilpailuaika on 1.4.-31.5. Kesän aikana rakennusperintötyöryhmä tutustuu kohteisiin ja palkinnot jaetaan syyskuun alussa Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen järjestämässä Euroopan rakennusperintöpäivän tilaisuudessa.

Tilaisuuden tarkempi ajankohta ja paikka ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpailuehdotukset perusteluineen, valokuvineen ja tarkempine tietoineen tulee lähettää 31.5. mennessä Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistys ry:n rakennusperintötyöryhmälle.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät