24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Musiikkiopiston soitinesittelykonsertti Lappajärvellä

Lappajärvellä pääsee oppilaaksi musiikkiopistoon ilman turhia paineita aiheuttavia pääsykokeita.

Härmänmaan musiikkiopistossa nimittäin toteutetaan uusien opiskelijoiden sisäänpääsy ensimmäistä kertaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki aukeaa 15.4. ja sulkeutuu 30.4.

MAINOS

Uudistuksen tarkoituksena on mahdollistaa sisäänpääsy lapsille ja nuorille, joilla on intoa ja motivaatiota musiikkiopiston opintoihin. Osalle opinnot ovat jääneet haaveeksi kun sisäänpääsytestiin osallistuminen ei ole ollut mahdollista jostakin syystä.

Kauhavalla ja Lappajärvellä toimiva Härmänmaan musiikkiopisto järjestää soitinesittelyt kaikissa opetuspisteissään ennen ilmoittautumislinkin aukeamista. Opiston toiveena on, että jokainen opintojen aloittamisesta kiinnostunut käy tutustumassa eri soittimiin.

Kaikki ovat siis tervetulleita testaamaan eri soittimia Lappajärven Meteoriittisalissa tänään torstaina 11.4 kello 19. Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mahdollisuuden saada osaavaa ja yksilöllistä musiikin laajan oppimäärän opetusta.

Rakkaus musiikkiin herää lapsena

Lappajärvellä järjestettiin suosittuja koulukonsertteja alakoululaisille Länsirannalla, Rantakankaalla ja yhteiskoululla viime torstaina. Niiden lisäksi soittajalla on omasta innostuksestaan riippuen mahdollisuus esiintyä jopa yli viidessä konsertissa vuodessa.

Soittajat harjoittelevat opettajansa opastuksella kerran viikossa elokuusta toukokuuhun lomaviikot pois lukien. Musiikin perusteiden teoriaopinnot aloitetaan noin 10-vuotiaana.

Ilman pääsytestejä pienimmät lapset ovat tähänkin päässeet musiikkileikkikouluun ja valmennusopetusryhmiin.

Musiikkileikkikoulun tavoitteena on herättää ja vaalia lasten rakkautta musiikkiin ja kehittää heidän musiikillisia perusvalmiuksiaan. Valmennusopetus on sisällöltään jatkoa musiikkileikkikoululle.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät