-3.5 C
Alajärvi
torstai 23.3.2023
spot_img
spot_img

Aallot ja aariat keinuttavat Alajärvellä entistä paikallisemmin

Aaltoa & Aarioita -festivaali järjestetään jo kuudetta kertaa Alajärvellä, nyt hieman paikallisemmin kuin ennen.

Festarien ajankohta on juhannuksen jälkeisellä viikolla keskiviikosta sunnuntaihin 26.-30.6. ja yleisölle on jälleen tarjolla mielenkiintoinen ohjelmisto yhdistäen arkkitehti Alvar Aallon kotimaisemia ja hänen arkkitehtuuriaan korkeatasoiseen musiikkiin.

Aaltoa ja Aarioita ry:n puheenjohtaja Inga Yli-Sikkilä ja festivaalin projektipäällikkö Elina Mikkonen kertovat, että nyt useimmat tapahtumat järjestetään Alajärven Nuorisoseuralla, juhlistaen näin sata vuotta täyttävää Aallon suunnittelemaa rakennusta.

Verrattuna aikaisempiin kesiin, järjestäjät arvioivat ohjelmiston olevan nyt myös hieman keveämpää kuin ennen. Festarien tunnelma säilyneekin yhtä mukavana kuin aikaisemminkin – sitä ovat kiittäneet kilvan niin esiintyjät kuin yleisökin.

Keskiviikkoa 26.6. kirjastolla järjestetään Lehtimäellä ateljeetaan pitävän taiteilija Sari Haapaniemen taidenäyttelyn avajaiset. Illalla luvassa on festivaalin avajaiskonsertti ”Ihminen ihmiselle” kirkossa, jossa kuulaan paikallisia osaajia Marjo Vistbackaa, Annukka Haapa-ahoa ja Jarkko Yli-Sikkilää.

Konsertissa on myös musiikkiopiston oppilaiden stipendien jako ja illalla myöhäisnäytöksenä nähdään Alareksissä Olavi Virta -elokuva.

Torstaina luvassa on yhteislauluilta Kesäravintola Salakapakassa ja Elina Mikkosen sekä hänen 8 -vuotiaan Laura -tyttärensä valokuvanäyttelyn avajaiset. Laulattajana illassa on pianisti Petri Haapasalo.

Ilta jatkuu Nuorisoseuralla ”Suurten lavojen lauluja” -konsertilla, jossa mukana on tenori Petri Bäckström, sopraano Annika Leino, pianisti Jukka Nykänen ja illan päättää Olavi Virta -elokuva Alareksissä.

Perjantaina ollaan aivan uudenlaisen edessä, sillä Palotorin hieno ohjelmalava otetaan nyt täysillä käyttöön, tori aidataan ja lavalle nousee Dallapé -orkesteri!

Lippuja saa paikalle jo ennakkoon, mutta myös parista pisteestä paikan päällä. Dallapen kanssa voi tunnelmoida joko istuen penkissä tai vaikka tanssiksi laittaen!

Festivaali-iltamat Salakapakassa tahdittaa Onnenkerjäläiset ja mukana on Petri Haapasalo ja Pasi Piispanen.

Lauantaina 29.6. on jälleen myös lasten tapahtuma Sisustus Kokonin sisäpiha Kesäravintola Heikunkeikun.

Illalla “Sadan ja sävelen ilta” kuullaan Alajärven Nuorisoseurantalon 100-vuotta juhlakonserttina, ja tapahtuma lienee yksi festivaalien suosituimmista. Alvar Aalto -säätiön tervehdyksen sinne tuo toimitusjohtaja Tommi Lindh ja esiintymässä ovat Essi Luttinen ja Mikael Konttinen, säestäjinä Petri Haapasalo ja Pasi Piispanen.

Festivaalitanssit tanssitaan Salakapakassa Marko Maunukselan ja Jukka Hallikaisen rytmeissä.

Kirsikkana kakussa on nuorisoseuralla sunnuntaina 30.6. lounaskonserttina toteutettava ”Suklaasydämiä iskelmäkonsertti”, jossa esiintyy Noora Kiili orkestereineen. Yli-Sikkilä ja Mikkola iloitsevat siitä, että viime vuosina väki on löytänyt lounaskonsertin nimenomaan sillä idealla, että sinne tullaan myös syömään.

Festivaalin päätöskonsertti ”Sävyt elämään” toteutetaan tänä kesänä poikkeuksellisesti Lehtimäellä, taideateljee Sari Haapaniemen upeissa puitteissa. Esiintymässä ovat Minna Lasanen ja Zhenya Gimer.

Kesäravintola Salakapakan illat suosittuja

Kesäravintola Salakapakka on avoinna myös tulevana kesänä kuukauden ajan kovine esiintyjälistoineen.

Rokulitanssit Salakapakassa soittaa Vaiettu Salaisuus ja Jarkko Yli-Sikkilä & Maestrot ja Rokulibileissä esiintyy The Firebugs.

Myöhemmin heinäkuussa lauteille nousee mm. Antti Railio, The High Heels, Selkä & Issias, Puolikuu, kaiken ikäisten suursuosikki Kake Randelin ja kesäkauden päättävä OloHuoneOrkesteri.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät