0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Järjestömarkkinoilla viihdyttiin Alajärvellä

SPR:n vapaaehtoiset partioivat, jotta markkinatapahtumassa oli turvallista ja ensiapu lähellä.

Etukäteen ajatellen maanantai työpäivän päälle ei kuulosta ihan parhaalle ajankohdalle järjestää isoa yleisötapahtumaa.

Järviseudun järjestömarkkinat Alajärven Palotorilla kuitenkin osoittivat, että kun aihe on hyvä, niin väki lähtee liikkeelle.

Syöpäyhdistyksen teltalla kiinnostuneita riitti.

Etelä-Pohjanmaan järjestöt tempaisevat tässä kuussa kahdeksan yhteistä pop-up-tapahtuma, joista Alajärvellä järjestetty oli ensimmäinen ja antoi hyvän vertailukohdan kevään muille tapahtumille.

Järjestömarkkinat -kierroksella ideana on kertoa järjestöjen voimasta ja vaikutuksesta jokaisen eteläpohjalaisen elämässä.

Tempausten järjestelyihin on tähän mennessä ilmoittautunut jo yli 185 järjestöä ja Alajärvellä niitä paikalla oli noin 50.

Alajärven Latu toi erätulet kylän keskustaan.

Osa paikalla olleista järjestöistä on koko maakunnan kattavia ja sellaisina paikalla jokaisilla maakunnan Järjestömarkkinoilla.

Monenlaista kiintoisaa nähtävää ja koettavaa olikin.

Kuuloautossa pääsi tutkituttamaan kuulonsa, 4H:n tiskillä ihmettelemään yrttejä.

Nelimarttojen esittelypöytä oli yksi kiinnostavimmista. Sen äärellä pääsi tutustumaan taimikasvatukseen kuin kudontaankin.

Esiintymislavan äärellä saattoi yhtyä kuorolauluun ja Nelimarttojen pisteellä tutustua taimikasvatukseen ja seurata ahkeria käsiä kutomassa.

Yhtenä osana markkinoita oli paneelikeskustelu, jossa mukana olivat Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä, SPR Alajärven puheenjohtaja Tarja Åkerman, perusturvajohtaja Tanja Penninkangas Alajärveltä ja kunnanjohtaja Sami Gustafsson Vimpelistä.

Aiheena paneelissa oli järjestötoiminnan merkitys ja keskustelua johti tiedotussihteeri Tiina Akomeah Alajärven seurakunnasta.

Tuula Jokiaho

Lappajärven Veikkojen kirkkovene keräsi ihailua.
4H ja kirjasto olivat yhteisen katon alla ja tutustujia näihin lähes jokaista kuntalaista koskettaviin palveluihin riitti.
Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen pirteän punaiset esittelijät puhuivat onnellisuudesta.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät