4.6 C
Alajärvi
tiistai 30.5.2023
spot_img

Alajärveltä kaksi bändiä yläkouluikäisten Rock SM 2019 -kisaan

Yläasteikäisten rockin SM-kilpailu järjestetään huomenna perjantaina ja lauantaina Kurikan yhteiskoululla nyt 13. kerran. Mukaan kisaan on ilmoittautunut kaikkiaan 16 bändiä ja Alajärveltä mukana on tälläkin kertaa kaksi bändiä.

Alajärven yläkoululaiset ovatkin perinteisesti olleet hyvin kisassa edustettuna ja myös menestystä on vuosien saatossa saatu aina takavuosina tapahtunutta R.M.:n saavuttamaa ykkössijaa myöten.

Voitto mielessä Alajärveltä lähdetään kohti Kurikkaa tänäkin vuona, ainakin jos kysytään Only Beatin laulaja-rumpali Onni Kivipellolta ja basistilta Valtteri Haavistolta.

Heidän lisäkseen bändissä soittavat kitaraa Aleksi Yli-Sikkilä ja Anttoni Uusitupa.

Tällä kokoonpanolla suunnataan Kurikkaan, mutta muutoin bändissä on nykyisin rumpukapulan varressa Aleksi Aho, Onnin keskittyessä lauluun. Aleksi on kuitenkin kisaan jo yli-ikäinen, siksi Onni palaa täksi ajaksi rumpuihin.

Only beatin setit muodostuvat vähän rokimmasta musiikista, listalla on mm. Hurriganesia. Kokoonpano on ollut yhdessä jo 2,5 vuotta ja sitä ennenkin Yli-Sikkilä, Uusitupa ja Kivipelto soittivat yhdessä kolmistaan.

Pojat treenaavat Yli-Sikkilän autotallissa Pynttärissä yleensä viikoittain, välillä enemmän jos keikkaa on tulossa, välillä vähemmän. Niin paljon paloa hommaan on, että pahasti näyttää sille että pojat ovat ajautumassa kohti muusikon uraa, tai vähintäänkin vakavaa harrastusta.

Only Beatilla on keikkoja ollut jo aika paljon, ja myös tulevana kesänä esiinnytään ainakin Rokulimarkkinoilla 5.7. ja jonakin iltana heinäkuussa lämppärinä Salakapakassa. Sovittuna on myös muutama yksityistilaisuus.

Pojilla on ohjelmistoa ainakin parin setin verran valmiina, eli esiintymään voidaan lähteä nopeallakin varoitusajalla. Hääkeikoille ja muihin yksityistilaisuuksiin treenataan sitten lisää esitettävää toiveiden mukaan.

Toisena bändinä Alajärveltä kisaan lähtee vasta kolme kuukautta sitten perustettu Octavia, joka heitti ensikeikkansa taannoin Alajärven uuden monitoimihallin harjakaisissa.

Octaviassa rummuissa on Mette Ketonen, bassossa ja laulussa vuorottelevat Henna Riihimäki ja Lilja Vainio, syntikkaa soittaa Jemina Jylhä, koskettimia Johanna Viitasaari ja kitaraa soittaa sekä taustalauluja hoitaa Laura Peräsalo.

Octavian tytöt ovat 7-9 luokkalaisia ja bändi on muodostunut koulussa. Koulussa he myös treenaavat koulupäivien jälkeen viikoittain. Ohjelmistoa on laidasta laitaan, rokimmasta rauhallisempiin melodioihin.

Kisaan tytöt päättivät lähteä mukaan musiikinopettajansa Urmas Peräsalon ideasta. Kilpailuun ilmoittautuminen antaa syytä ja motivaatiota harjoitteluun, kun tavoite mitä varten harjoitellaan.

Octavian tytöt sanovat, että he eivät aivan voitto mielessä Kurikkaan lähde, mutta parhaansa tulevat tekemään. Tärkein tavoite on saada hyvä kokemus ja harjoitusta, sillä seuraava keikka onkin sitten jo kilpailuista viikon kuluttua Lakiksella. Kutsu sinne saatiin harjakaisesiintymisen myötä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät