0.6 C
Alajärvi
keskiviikko 29.3.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Jamin puutarhamyymälään avautuu itsepalvelu

Jamin kasvihuoneiden kukkavalikoimiin pääsee pian tutustumaan ja ostoksille joka päivä kello 7-22.

Jamin puutarhamyymälä Timjami uudistuu huomenna perjantaina 10.5. itsepalvelumyymäläksi.

Mervi Ukonmäki Jamilta kertoo, että muutoksen taustalla on siirtyminen nykyaikaan. Yhteiskunta toimii 24/7 ja ihmiset haluavat ostaa kukkia sellaisina aikoina, kun se heille sopii.

Väen vähentyessä Timjamin ovet ovat olleet avoinna entistä vähemmän – arkisin vain kello 15 ja perjantaisin kello 14 saakka.

Itsepalvelumyymälä palvelee asiakkaita sen sijaan joka päivä kello 7-22.

Tomaatit nauttivat kauniista keväästä ja ovat kasvaneet komeiksi.

Asiakas pääsee tuolloin ovista sisälle ja pääsee tutustumaan kukkiin ja muihin taimiin kasvihuoneissa. Tuotteet on hinnoiteltu ja valintansa tehtyään asiakas maksaa ne pankkikortilla.

Paikalla on kameravalvonta, mutta Ukonmäki uskoo että systeemi toimii Jamilla siinä missä muuallakin.

– Teemme myös kylmiöön valmiita kimppuja niille asiakkaille, jotka haluavat ostaa kimppuja. Tomaatteja ja kurkkuja on niin ikään tarjolla myymälästä kesän aikana ja jouluna itsepalvelusta voi ostaa joulukukat.

Myymälän ja kasvihuoneiden välissä oleva tila on samalla uusiutunut mukavaksi keitaaksi asiakkaiden käyttöön. Siinä on istumapaikkoja ja rauhaisa tunnelma, joten paikalla saa vapaasti pitää vaikka pieniä palavereja tai istahtaa hetkeksi rupattelemaan ystävien kanssa.

– Laitamme keitaalle aina välillä myös kivoja Green care -juttuja asiakkaiden ihasteltavaksi, Ukonmäki vinkkaa.

Kevään kukkakauppa käy parhaillaan täysillä, mutta lisäksi Jamin puutarha on mukana myös 15.5. järjestettävässä valtakunnallisessa Käy kasvihuoneeseen -päivässä, jolloin ovet ovat avoinna yleisölle.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät