14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Pinkaisu-kausi jatkui aurinkoisissa tunnelmissa

Vimpelin ehdottomiin kesän huipputapahtumiin kuuluu Perjantai-Pinkaisut -juoksukilpailuiden sarja. Tänä vuonna kisakausi starttasi Saarikentällä 90:n, sadetta uhmanneen kisaajan voimin.

Toiseen tapahtumaan Lakaniemeen saapui 122 iloista pinkaisijaa kannustusjoukkoineen. Touko-kesäkuussa on luvassa yhteensä kuusi kilpailua eri puolilla kuntaa.

MAINOS

Jäljellä ovat Rantakylän, Sääksjärven, Vieresniemen ja Vatpakan Pinkaisut. Tapahtuman suosiosta kertoo liikuntasihteeri Ari Takalan jakama tieto, että viime kesänä kertyi kaikkiaan 666 pinkaisukertaa.

Perjantai-Pinkaisuissa on sarjoja kaksivuotiaista ylöspäin. Tytöille ja pojille järjestetään omat lähtönsä ikäluokittain ja matkat vaihtelevat 40 metristä 200 metriin.

Ensin ilmoittautumispisteellä nähtiin yksittäisiä ilmoittautujia ja kohta ilmoittautumisia kirjanneen Ari Takalan edessä olikin pitkä jono.

Liikuntasihteeri Ari Takala otti vastaan ilmoittautumisia. Moni tyttö ja poika on tullut nimeltään, ulkonäöltään ja iältään tutuksi kisatoimitsijoille.

Lakaniemessä kisaajiin kuului muiden muassa 2,5-vuotias Niklas Mäenpää. Hän on nuoresta iästään jo Perjantai-Pinkaisujen konkari, sillä hän osallistui viime kesänä melkein kaikkiin Pinkaisuihin. Pinkaisu-kesän ensimmäiseen kisaan Niklas osallistui myös.

Niklas Mäenpää on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pinkaisija. Perjantaina palkinnoksi saatu pinssi kiinnosti poikaa.

Vauhtia riittää

Vimpelin lisäksi reippaita pinkaisijoita löytyy esimerkiksi Lappajärveltä ja Alajärveltä.

Yhdeksänvuotiaalla, Alajärveltä saapuneella Jere Ollilalla oli Lakaniemessä puolustettavanaan voittoputki, sillä hän oli omassa sarjassaan voittamaton viime kesänä ja edelliskesänä ja ehtinyt avata uuden kauden voitolla Saarikentällä viikko sitten.

Vaikka voitto ei olekaan Perjantai-Pinkaisuissa tärkein juttu, tähtää juoksemista Alajärven Ankkureiden väreissä harrastava Jere voittoon.

Jeren pikkusisko Jessica ja sisarusten äidin nelivuotias kummipoika osallistuivat myös kisaan.

Kannustusta Jere sai esimerkiksi kaveriltaan.

Alajärveläinen Jere Ollila tykkää juoksemisesta. Perjantai-Pinkaisujen voittoputkessa kiitävä nuorimies kuuluu ikäluokkaan, joka pinkaisee 200 metriä.

 

Perjantai-Pinkaisujen motto kiteyttää tapahtuman luonteen: Olen sitten koska tahansa perillä, olen aina iloisen loistava pinkaisija!

Pienimmät pinkaisijat saavat ottaa tuekseen äidin tai vaikkapa isoveljen. Matkaa tehdään omaan tahtiin.

Varsinkin moni nuorempi pinkaisija tarkkailee ympäristöään tai vilkuttaa katsojien joukossa oleville tutuille.

Palkinto on aina kaikille sama. 17.5. käytyjen Perjantai-Pinkaisujen sponsori, Vimpelin S-Market, muisti tyttöjä ja poikia mitalilla ja pinssillä.

Oman sarjan kisastarttia odotetaan kavereiden kanssa jutellen tai kisaillen. Pinkaisijoilla tuntuu riittävän energiaa ennen ja jälkeen kisan.

Kannustusta ei unohdeta, esimerkiksi Aino-tyttöä kannustettiin rytmikkäästi huutamalla Ai-no, Ai-no, Ai-no! Varsinkin vanhempien ikäluokkien kisamatkat edetään lennokkaasti. Nähtiinpä sekin, että jonkun pojan lippalakki lennähti maahan vauhdin hurmassa.

Toiset taas ehtivät vaihtaa sanan tai kommentoida lyhyesti jotakin kisamatkaan liittyvää kesken juoksemisen. Kahdeksanvuotiaiden tyttöjen sadalla metrillä oli kilpailijoilla hymyt herkässä matkan alkumetreilläkin.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät