Nuorten osaajien taide esittäytyy Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä on Makasiinissa kansalaisopiston opetustilassa esillä 29.5. saakka arkipäivisin kello 9-15 Kuvataidekoulu Eeron näyttely.

Kuvataidekoulu Eerossa on harjoiteltu oman luovuuden ja ilmaisun löytämistä ja pidetty hauskaa!

Näyttelyn teemana on ”Back to basics”, sillä lukuvuoden aikana on harjoiteltu piirtämisen ja maalaamisen perusasioita.

MAINOS

Opinnoissa on etsitty vastauksia jokaisen taiteilijan peruskysymyksiin, kuten sitä miten käytetään lyijykynän eri tummuusasteita, kuinka rajataan aihe ja miten sekoitetaan värejä?

Teknisen osaamisen ohella on harjoiteltu oman luovuuden ja ilmaisun löytämistä ja pidetty hauskaa!

Perusopetus I:n taiteessa on värien juhlaa.

Oppiminen on aina vuorovaikutusta ja eräässä ryhmässä oppilaat innostuivat opettamaan muille ryhmän jäsenille itse kokeilemiaan tekniikoita. Taide innostaa, luo itseohjaavuutta ja osoittaa että myös ryhmän ohjaaja on itse oppimassa.

Lukuvuoden merkittäviin tapahtumiin lukeutui yhteistyö Alajärven musiikkiopiston kanssa. Kuvataidekoulun kaikki oppilaat olivat mukana valmistamassa Jussi Jänis -musiikkinäytelmän lavastusta, josta pieni osa on päässyt esille myös kevätnäyttelyyn.

Näkemisen arvoisia ovat myös pisimmälle edistyneiden opiskelijoiden huikeat öljyvärityöt, joiden ilmaisuvoima sekä tekninen taituruus ja sielukkuus ovat omaa luokkaansa. Kuvataidekoulusta päättötodistuksen saa tänä vuonna kuusi oppilasta.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliRaimo Salolle sotakamreerin arvonimi
Seuraava artikkeliVimpelin eskarit syksyllä Aapiskujan koululle