-5 C
Alajärvi
lauantai 01.4.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Ankkurien E-tyttöjen lentopallojoukkue AA-09 treenaa ahkerasti

Ankkureiden lentopallossa e-tyttöjen AA-09 joukkueen tyttöset ovat ahkeria treenaajia, treeneissä käydään kaksi kertaa viikossa ja treenit kestää 1,5 tuntia.

Illia opetuspuuhissa, oppilaana Janina Kangastie.

Maanantain treenit on Uudenkylän koululla ja torstain treenit on ns. yhteistreenit Hoiskon koululla vanhempien -08 syntyneiden e-tyttöjen kanssa, joista toinen joukkue on pelannut tämän kauden ihan kärkikahinoissa, silloin saadaan kunnon pelitreenit aikaan kun tyttöjä on enemmän.

Vanhempia e-tyttöjä valmentaa Janne ja Virpi Turja, sekä Jarmo Valkonen ja Noora Mäkelä.

Kaikki AA-09:n tytöt tuntuu olevan hyvinkin motivoituneita lentopallon saralla ja ahkeruus on palkittukin usein turnauksissa.

Silloin tällöin on jouduttu tyytymään tappioon hampaat irvessä ja välillä kyynelkin silmäkulmassa, mutta sitten on taas nostettu pää pystyyn ja viimeistään seuraavassa turnauksessa on valmentaja Hannele Sillanpäätä lainaten näytetty ”mistä kana pissii”.

Valmentajissa löytyy intohimoisia harrastajia Tuomas Mäkelä, Hannele Sillanpää, sekä vakiotuuraajana, taustajoukkohäärijänä ja jokapaikanhöylänä Pirjo Mäkelä.

Takana vasemmalta Hannele Sillanpää, Niina Raja-aho, Susanna raja-aho (huoltaja), Oona Sillanpää, Milla Siltala, Pirjo Mäkelä, Niina Luoma-aho (huoltaja). Edessä vas: Laura Kantonen, Jade Luoma-aho, Iida Sillanpää ja Lotta Mäkelä.

Heidän kautta tytöt saa välillä ammattilaistasoista valmennusta kun heidän tuttavapiiristä löytyy mestaripelaajia, kuten talvella vierailevana tähtösenä Ukrainalainen Illia Liunenko, joka pelaa numerolla #10 liberona Kyyjärven Kykyssä.

Liunenko veti hyviä harjoituksia ja välillä käytetttiin ihan pientä palloa nostoharjoituksissa. Tälläiset mestarivierailut antaa treeneihin ja peleihin uutta potkua niin tytöille kuin valmentajillekin.

Syksyllä oli myös sponsoreita hakusessa ja niitähän saatiin sen verran, että hienot mainosverkkapuvut saatiin tytöille ja valmentajille hankituksi ja huoltojoukoille verkkatakit. Lisäsponssikaan ei olisi pahitteeksi, vaikka tytöt vanhempineen yrittää itsekin kerätä rahaa erilaisin myyntikonstein ja turnauskanttiinien avulla.

Sarjapeleissä Aa-09 tytöt saivat hopeaa ja olivat ikäsarjansa parhaita ja Seinäjoella 27-28.4 järjestetyssä Jymyturnauksessa tytöt saivat jälleen hopeaa!

Tänävuonna AA-09 tytöt lähtee taas maailman suurimpaan junnulentisturnaukseen Power cupiin, joka tällä järjestetään Rovaniemellä kesäkuun alussa. Viimevuonna kun nämä tytöt oli vielä f-tyttöjä, oli power cup Kuopiossa loistoreissu, sieltä tytöt toi kultaa ja hopeaa.

Uusia innokkaita pelaajia mahtuu mukaan, silloin kannattaa olla yhteydessä valmentajiin, myös Facebookin kautta voi ottaa yhteyttä Alajärven ankkurit – lentopallo. Sponsoreina tällä hetkellä ovat Japo, Koneurakointi M&S Kantonen, Oma SP, Kuljetusliike Raja-aho ja Keltalan Konepalvelu.

Niina Luoma-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät