Voimavaratila Taikamäki antaa elämyksiä eläinten ja luonnon parissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä perustettiin viime vuonna yritys nimeltä Voimavaratila Taikamäki. Viime vuosi meni remontoidessa ja nyt keväällä on ryhdytty pyöräyttämään toimintaa käyntiin. Remonttiin ja rakentamiseen on saatu tukea Aisaparilta.

Taikamäen Voimavaratila tarjoaa eläin- ja luontoavusteista toimintaa. Tämä tarkoittaa asiakkaalle mieleenpainuvia ja vahvistavia elämyksiä eläinten ja luonnon parissa.

MAINOS
Lähes kaikki Voimavaratila Taikamäen eläimet ovat rescue-eläimiä.

Lähes kaikki tilan eläimet ovat rescue-eläimiä. – Eläimet ovat tulleet meille paikoista, joissa niitä ei enää ole voitu pitää. Vuohipojat Väinö ja Veke saapuivat meille henkilöltä, jolla ei ollut varaa niitä pitää, länsisuomenkarjanlehmä Kuningatar tuli teurasautoa pakoon lypsytilalta – se oli omistajansa lempilehmä, kertoo yrittäjä Karoliina Takamäki.

– Lampaista taas aiempien omistajien piti luopua tilanpuutteen ja aiottuun käyttötarkoitukseen sopimattomuuden vuoksi.

Eläimet ovatkin saaneet Taikamäen tilalla ”uuden alun”. – Kaikista on kuoriutunut vallan ihania ja rapsutuksia rakastavia eläinystäviä. Kaikessa toiminnassamme pyrimme panostamaan eläinten hyvinvointiin, ja eläintiloja on remontoitu ja rakennettu siten, että eläimillä olisi mahdollisimman hyvät oltavat.

Hyvinvoinnin lisäämistä eläinten ja luonnon kautta

Asiakas saa vierailun aikana hoitaa ja ruokkia eläimiä, rapsutella niitä ja tutustua kunkin eläimen persoonaan ja käyttäytymiseen perusteellisesti.

Myös tilan töihin sekä luontoympäristöön pääsee tutustumaan. Tärkeintä on asiakkaan hyvinvoinnin lisääminen eläinten ja luonnon parissa työskentelemisen kautta.

Karoliina Takamäellä on erityiskasvatuksen koulutustausta ja tästä kertynyttä työkokemusta usean vuoden ajalta. – Täydennän opintojani Green care –korkeakouluopinnoilla, eli luonnon hyvinvointivaikutusten asiantuntijan opinnoilla.

– Koulutus- ja työtaustani ansiosta pystyn huomioimaan yksilöllisiä tarpeita ja ohjaamaan vaativiakin ryhmiä, eli asiakkaiksi toivotaan myös erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä, Karoliina kertoo.

Voimavaratila Taikamäen toiminta perustuu eläinten ja luonnon parissa työskentelyn vahvistavaan ja hyvinvointia lisäävään vaikutukseen.

– Toimintamme noudattaa Green Care -menetelmien eettisiä arvoja ja ohjeistusta. Eläinavusteinen työskentely tukee vuorovaikutus- ja tunnetaitoja sekä sosiaalisia taitoja. Toiminta vahvistaa myös itsetuntoa ja antaa kokemuksen omasta osaamisesta, pystyvyydestä ja merkityksellisyydestä.

– Eläinavusteinen työskentely Voimavaratila Taikamäessä on toiminnallista ja kokemuksellista oppimista, jossa osallisuus ja yhteisöllisyys ovat keskiössä. Asumme itse Taikamäen tilalla.

– Asiakaskäytössä Taikamäen Voimavaratilalla on tilan navetta, kanala ja niiden alueelta lähtevä metsäympäristö. Metsän reunalla on pieni kota, jossa keitämme vieraillemme nokipannukahvit ja valmistamme tilauksesta lähiruoasta nuotioruokia.

Toimintaa järjestetään asiakkaille, jotka pitävät eläimistä ja luonnosta. – Asiakkaitamme voivat olla niin yksityishenkilöt ja perheet kuin eri organisaatiot ja yritykset. Järjestämme esimerkiksi tyhy-päiviä yritysten henkilöstölle, toiminnallisia luontopäiviä päiväkoti- ja koululaisryhmille tai muille ryhmille – osallistujien iästä riippumatta.

Taikamäestä on tilauksesta saatavilla myös erilaisia kursseja ja koulutuksia. – Toivomme tilalle myös matkailijoita, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan suomalaisen kotieläintilan töihin, eläimiin ja luontoympäristöön.

– Meiltä voi myös vuokrata vaikka vuohen lenkkikaveriksi ja koiramme sekä vuohiemme kanssa voimme lähteä tilauksesta myös kylään vaikkapa vanhainkoteihin tai muihin asumisyksiköihin.

– Erityispiirteenämme on se, että tarjolla on eläinavusteista ja tavoitteellista toimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja ryhmille. Esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaitoja on mahdollista oppia eläinten parissa toimien.

Alkaneen kesän aikana Taikamäestä voi varata vierailuita, joiden kesto ja sisältö vaihtelee ryhmän toiveiden ja tavoitteiden mukaisesti. Myös erilaisia tapahtumapäiviä on tulossa pitkin kesää – esimerkiksi juhannusviikolla, ränkiviikolla ja elokuulla.

Tilan avajaisia vietetään helatorstaina 30.5. kello 12-15 osoitteessa Rantakankaantie 635, Lehtimäki. – Avajaispäivänä pääset tutustumaan Taikamäen tilan eläimiin, ihmisiin ja ympäristöön.

– Tällöin voi tutustua palveluihimme ja saada lisätietoa Taikamäen voimavaratilan toiminnasta. Tarjolla on myös kahvia ja pientä purtavaa, Karoliina kertoo.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSuojaa sähkölaitteet ja rakennukset salamaniskuilta
Seuraava artikkeliMauri Pekkarinen alueellamme eurovaalien suosikki